AKPM'de AKP öncülüğünde yeni grup kuruldu

AKPM'de AKP öncülüğünde yeni grup kuruldu

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde (AKPM) Hür Demokratlar adlı 20 üyelik, çoğunluğunu AK Partili parlamenterler oluşturduğu yeni bir grup eklendi.

DW Türkçe'nin aktardığına göre, gelecek hafta Strasbourg'da genel kurul toplantıları yapılacak olan AKPM bünyesinde AK Partili parlamenterlerin çoğunluğu oluşturduğu yeni bir siyasi grup kuruldu.

Hür Demokratlar Grubu (FDG) adı verilen yeni grupta şimdilik 20 üye bulunuyor. Üyeler arasında Türkiye'den 7, İtalya'dan 5, Azerbaycan'dan 4, Romanya, Sırbistan, Bosna-Hersek ve San Marino'dan ise 1'er üye bulunuyor. AKPM bünyesinde siyasi grup kurabilmek için en az 6 ülkeden 20 parlamenterin bir araya gelmesi gerekiyor.

GRUPLARINDAN İSTİFA ETTİLER

FDG'nin kurulabilmesi için AKPM içinde daha önce Avrupalı Muhafazakarlar Grubu (EC) ve Avrupa Halk Partisi (Hıristiyan Demokratlar – EPP) üyesi olan AK Partili üyelerden bazıları gruplarından istifa etti. Gruplarından ayrılan Yasin Aktay, Mehmet Babaoğlu, Vedat Bilgin, Ahmet Berat Çonkar, Osman Aşın Bak, Taha Özhan ve Şirin Ünal FDG kurucu üyeleri arasında yer aldı. AKP'li üyeler bu sayıyla grubun en önemli unsuru haline gelmiş durumda.