AKP'lilerin koltuk aşkı

AKP'lilerin koltuk aşkı

AKP'lilerin koltuk aşkı

Şimdiden 4 aday var!
AY başındaki TBMM Başkanlığı seçimleri, AKP’de aday enflasyonu yarattı. Bir dönem daha başkanlık düşünen Köksal Toptan’ın yanı sıra Salih Kapusuz, Burhan Kuzu ve Hüseyin Çelik’in de adı geçiyor. 


AKP’de yarış başladı
Meclis Başkanlığı için yoğun kulis yaşanıyor. Köksal Toptan, bir dönem daha görev isterken, Salih Kapusuz, Burhan Kuzu ve Hüseyin Çelik de harekete geçti

Türkiye Büyük Millet Meclisi, yeni başkanını seçmek için 4 Ağustos’ta toplanacak. Ancak başkanlık kulisleri şimdiden başladı. Halen Meclis Başkanlığı görevini sürdüren Köksal Toptan, bir dönem daha bu görevde kalmak istiyor. Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ve Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik de başkanlık için harekete geçti. Son sözü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın söylemesi bekleniyor. Meclis Başkanı Toptan, Başbakan’la yaptığı görüşmenin ardından tatile çıktı. Ankara kulislerinde Toptan’ın yeni dönemde de başkanlık için Erdoğan’dan yeşil ışık gördüğü konuşuluyor. Diğer yandan özellikle Salih Kapusuz’un yıllardır partiye çeşitli kademelerde hizmet ettiğini belirterek kendisinin Meclis Başkanlığı konusunda ısrarcı olacağı ifade ediliyor.
Öte yandan, Başbakan Erdoğan’ın süpriz bir ismi Meclis Başkanlığı için aday gösterebileceği de dillendiriliyor. Kulislerde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in isminin süpriz bir şekilde Meclis Başkanı adayı olarak açıklanabileceği söyleniyor. Bu arada. AKP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu da TBMM Başkanlığı’na göz kırpmıştı. 

Şerefli bir makam
Gazetecilerin sorularını cevaplayan Başesgioğlu, Meclis başkanlığının onurlu ve şerefli bir makam olduğunu söylemişti.  “Ağustos ayında yapılacak TBMM Başkanlığı seçimlerinde başkan adayları arasında isminiz geçiyor.Aday olacak mısınız?” sorusuna, “Bu tür görevlere şahsi olarak talip olunamaz. Ancak bir teveccüh olduğu taktirde yapılabilir. Şuanda benim şahsen bu göreve adaylığım söz konusu değil. Bu konuyu partimizin yetkili kurulları ve sayın başbakanımız değerlendirecektir. Biliyorsunuz geçmişte de böyle bir denememiz olmuş ve 2 oyla kaybetmiştik” karşılığını vermişti.