AKP savunma yerine, savcıyı hedefe koydu!

AKP savunma yerine, savcıyı hedefe koydu!

AKP savunma yerine, savcıyı hedefe koydu!

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile TBMM Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ’ın üstlendiği sözlü savunma, AKP’nin Başsavcı Yalçınkaya’ya yönelik eleştirileriyle dikkat çekti. ’Travma’ konusunda bile savcıya sataşılması şaşkınlık yarattı. 

AKP sözlü savunma yaptı
AKP’nin kapatılması istemiyle açılan davada, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile TBMM Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, parti adına savunma yaptı.  Dün saat 10.00’da başlayan savunma, saatlerce sürdü. Alınan bilgiye göre, iddianamede yer alan suçlamalar sözlü olarak çürütülmeye çalışıldı.  AKP, HAK-PAR hakkında açılan kapatma davasını savunmasının ana unsuru yaptı. İddianamede yer alan unsurların laiklik karşı eylemlere dönüşmediği, sadece düşünce açıklama aşamasında olduğu belirtilerek, Başsavcı’nın iddialarının HAK-PAR kararıyla çöktüğü öne sürüldü. Savunmanın en ilginç noktalarından biri de Başsavcı Abdurrahman Yalçınkaya’ya yönelik eleştirilerdi. Savunmada, büyük tepki toplayan ‘travma’ konusunda bile Başsavcı’ya sataşılması dikkat çekti.

AKP’nin Anayasa Mahkemesi’ndeki sözlü savunmasını Çiçek ile Bozdağ yaptı. Yerli ve yabancı medya, savunmaya büyük ilgi gösterdi.