Odatv''nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın katıldığı toplantıyı haberleştirmesinin ardından Karar ve Milli Gazete haberi manşetlerine taşıdı. Akit gazetesi haberi görmedi.
Odatv''nin haberi Akit ve Karar gazetesinde manşete taşınırken İslamcı çizgide yer alan Akit gazetesinde görülmemesi dikkat çekti.
Milli Gazete haberi "Filistin''e ihanette anlaştılar" başlığıyla manşetine taşıdı.
Karar Gazetesi haberi "New York''ta bir garip mutabakat" başlığıyla manşetine taşıdı.
İslamcı çizgide yer alan Akit gazetesinin suskunluğu ise dikkat çekti. Gazete haberi görmemeyi tercih etti.
Odatv yazarı Rafael Sadi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan''ın Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi toplantısına katılmasını şu ifadelerle anlatmıştı:
Geçen günlerde eski dostum Murat Koçak’ın öngördüğü Türk-İsrail-ABD Müşterek İş Konseyi fikri çerçevesinde ilginç bir gelişme yaşandığını gözlemledim. Bu temas, Türkiye ve İsrail için olumlu bir adım olarak yorumlanırken bundan sonraki süreçte daha ılımlı bir siyaset yolunun tercih edileceği izlenimi verdi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi toplantısında...
Duvı Honig, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Komite adına imza sahibi Günay Evinch. Erdoğan''ın da katıldığı toplantının 19 Eylül (Sukot Bayramı: Yahudilerin kutsal bayramı) günü yapılmış olması da başka bir anlam oluşturmakta.
Dikkat çeken bir başka konu ise ortak yazılı basın açıklaması... Türk - Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) ve Ortodoks Yahudi Ticaret Odası’nın açıklaması şu şekilde:
“19 Eylül 2021 tarihinde, New York''ta düzenlenen Türkiye ve Amerikan Başkanlığı etkinliğinde Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) ve Ortodoks Yahudi Ticaret Odası (OJC), ortak değerlere ve dayanışmaya dayalı bir ittifak oluşturma ve ortak çeşitlilikte işbirliği ve Türk Amerikalıların ve Yahudi Amerikalıların iyiliğine ve anavatanımızı ve Amerika Birleşik Devletleri''ni ve anavatanımız İsrail''i ve Türkiye''yi desteklemek için bir anlaşmaya varmıştır.
1- Kültürel, dini, eğitimsel ve sosyal alışverişi geliştirmek için tasarlanmış programlarla ilgili miras topluluklarımız arasındaki ilişkileri güçlendirmek.
2- Ön yargı ve nefretin her türlüsüne, antisemitizme, islamofobia ve Türk düşmanlığına karşıdır. Hoşgörünün ötesinde karşılıklı takdir ve saygıya dayalı insandan insana ilişkiler kurun.
3- ABD, İsrail ve Türkiye arasındaki ticareti ve iş ilişkilerini teşvik etmek gerekir.
4- İsrail ve Türkiye''yi hedef alan çeşitli yaptırımlara karşı çıkın, çünkü BDS* aşırılığı cesaretlendiriyor ve BDS* temsil ettiğini iddia ettiği insanlara zarar veriyor.
5- Amerika''yı, İsrail''i ve Türkiye''yi hedef alan her türlü radikalizm, şiddet içeren aşırıcılık ve terörizmin her türlüsüne karşı çıkın.”
Not: *Boykot, Tecrit ve Yaptırımlar Hareketi