AKP içindeki yarışı M.Ali Şahin kazandı

AKP içindeki yarışı M.Ali Şahin kazandı

AKP içindeki yarışı M.Ali Şahin kazandı

AKP içinde yoğun kulis faaliyetlerine ve yarışa sahne olan Meclis Başkanlığı adaylığında gülen isim Mehmet Ali Şahin oldu. CHP ve MHP, sadece Köksal Toptan’a destek vereceklerini açıklamıştı. Bugün gizli oyla yapılacak ilk tur seçimde Meclis Başkanı seçilebilmek için 367 oy gerekiyor.

AKP’nin TBMM Başkan adayı Şahin
Meclis’te bugün yapılacak seçimde 367 oy şartı aranacak. AKP’den Köksal Toptan beklentisine cevap alamayan MHP ve CHP de kendi adaylarını açıkladı

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında dün parti genel merkezinde milletvekilleriyle yapılan istişare toplantısında TBMM Başkanlığı seçimine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Burada Mehmet Ali Şahin’in adaylığı netleşti. Daha sonra da Şahin  TBMM’ye giderek adaylı başvurusunu yaptı.

İlk Genç açıkladı
TBMM Başkanlığı için ilk adaylığını açıklayan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç oldu. MHP’den Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, CHP’den de İlhan Kesici aday  dün akşam adaylıklarını duyurdu. Muhalefet partileri, “Köksal Toptan aday olursa destekleriz” açıklaması yapmışlardı. Bu durumda AKP’nin adayına destek verilmeyecek.  Meclis Başkanlığı seçimi için ilk iki tur bugün yapılacak.  TBMM’de Başkan seçilebilmek için ilk 2 turda 367 oy aranacak. Meclis Başkanı’nın ilk iki turda seçilememesi halinde üçüncü ve dördüncü turlar yarın yapılacak. Üçüncü turda salt çoğunluk olan 276 sayısı aranacak. Üçüncü turda da seçilememesi halinde en çok oyu olan 2 aday dördüncü turda yarışacak. Dördüncü turda en çok oyu alan aday Meclis Başkanı seçilecek.