AKP 'Eskilerle devam' diyor

AKP 'Eskilerle devam' diyor

AKP 'Eskilerle devam' diyor

BaŞbakan Erdoğan, İstanbul belediye başkan adayının Kadir Topbaş, İzmit adayının ise İbrahim Karaosmanoğlu olduğunu açıkladı.

‘Eskilerle devam’ dedi
Başbakan Erdoğan, Kadir Topbaş’ı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na, İbrahim Karaosmanoğlu’nu da İzmit Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yeniden aday gösterdi

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 29 Mart 2009’ta yapılacak yerel seçimlerde İstanbul’dan Kadir Topbaş, İzmit’ten ise İbrahim Karaosmanoğlu’nun yeniden partisinin büyükşehir belediye başkan adayı olduğunu bildirdi. AKP İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda konuşan Erdoğan, İzmit ve İstanbul’da büyükşehir belediye başkanlarının yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

CHP, damgalı
Konuşmasında CHP’yi de eleştiren Erdoğan, kendisinin görev yaptığı dönemin hemen öncesinde İstanbul’un İSKİ skandalıyla çalkalandığına işaret etti. Erdoğan, şöyle devam etti: “Kim vardı iş başında. Yine CHP. Bunlar damgalı belli. Ama şimdi iftira at, tutmazsa iz bırakır mantığıyla bir kampanyanın içindeler. CHP’li belediye İstanbul’un bin yılık mirasını bir kalemde yok etti. Bizim belediyecilik anlayışımızla İstanbul çilesinden kurtuldu.” Erdoğan, Kadir Topbaş’ın, yükün altında ezilmeden İstanbul’u liyakat ve başarıyla yönettiğini savundu.

Diğerleri küsmesin
İstanbul’a bugüne kadar yapılan yatırımların yetmediğini, daha yapılacak çok şey bulunduğunu bildiren Erdoğan, İstanbul’a sadece modern binalar inşa etmekle yetinilemeyeceğini, kentin tarihinin de bugüne kazandırılması gerektiğini vurguladı. Erdoğan, önümüzdeki günlerde de kalan 11 büyükşehir belediye başkan adayını açıklayacaklarını bildirdi. Kamuoyu araştırmalarını tekrardan değerlendirmeye alacaklarını ve bunların sonucuna göre diğer adayları açıklayacaklarını belirten Erdoğan, “Birçok yerde, birçok arkadaşımızın müracaatları var. Hepsi bizim, değerli, saygın. Ama biz bir arkadaşımızda karar kılacağız. O zaman diğer arkadaşlar küsüp gitmesin. Diğer arkadaşımız küsüp giderse, siyaseti anlamamak olarak görürüm” diye konuştu.

İstanbul ve Kocaeli tamam
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AKP İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kadir Topbaş ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı İbrahim Karaosmanoğlu’nu tanıttı.