Akçaabat köftesi nasıl yapılır. Akçaabat köftesi tarif. Akçaabat köftesi için gerekli malzemeler?

Akçaabat köftesi nasıl yapılır. Akçaabat köftesi tarif. Akçaabat köftesi için gerekli malzemeler?

TV 8 ekranlarında yayınlanan MasterChef Türkiye’nin 17 Kasım 2020 salı günü yayınlanacak bölümde yarışmacılar Akçaabat köftesi yapacaklar. Akçaabat köftesinin nasıl yapıldığı da izleyiciler tarafından sorgulanmaya başladı. Peki, Akçaabat köftesi nasıl yapılır. Akçaabat köftesi tarif. Akçaabat köftesi için gerekli malzemeler? Detaylar haberimizde…

Türkiye'yi ekranlara kilitleyen Masterchef Türkiye’nin 17 Kasım 2020 salı günü yayınlanacak yeni bölümünde yarışmacılar Akçaabat köftesi yapacaklar. Akçaabat köftesi nasıl yapılır sorusunun yanıtı birçok kişinin merak edip araştırdığı yemekler arasında yer almaya başladı. Trabzon ekmeğiyle birlikte eşsiz bir lezzet haline gelen, Akçaabat köftesi nasıl yapılır. Akçaabat köftesi tarif. Akçaabat köftesi için gerekli malzemeler?

Ev hanımlarının sıklıkla araştırdığı yemekler arasında yer alan Akçaabat köftesi tarifini sizler için hazırladık. Soflarında farklı tatlara yer vermek isteyen ev hanımları için en kolay ve pratik Akçaabat köftesi tarifi.

AKÇAABAT KÖFTESİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

500 gram dana kıyma

100 gram yağlı kuzu boşluk eti

4 diş sarımsak

1 su bardağı Trabzon ekmeği kırıntısı

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

2 adet domates

2 adet yeşil sivri biber

AKÇAABAT KÖFTESİ TARİFİNİN PÜF NOKTASI

İki ayrı kıymayı aynı anda çektirmek, fazla yağ ilave etmeden ideal köfteye ulaşmanıza yardımcı olur.

AKÇAABAT KÖFTESİ TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ

Dilerseniz fırının ızgara telinde 180 derecelik fırında da köftelerinizi pişirebilirsiniz.

AKÇAABAT KÖFTESİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Trabzon ekmeği içini rondodan geçirin ve bir gece iyice kuruması için, bir tepsiye yayın ve üzerine tülbent örterek bekletin.

İki kıymayı birlikte çektirebilirseniz daha kolay harmanlancaktır. Eğer çektiremediyseniz iki kıymayı ekmek içiyle birlikte 5 dakika kadar yoğurun.

Sarımsağı, tuz ve karabiberi ilave edin.

Rulo haline getirin ve buzdolabında bu haliyle 30 dk dinlendirin.

Bıçak yardımıyla porsiyonlayın ve avuç içinizle bastırın.

İyice ısınmış, hafif yağlanmış döküm tavada önlü arkalı kızartın. Domates ve biberleri de tavaya dizin. Hafifçe közleyin.

Sunum tabağına yerleştirin ve afiyetle servis edin.

(Kaynak: acunn.com)