Airbus'ta kabus

Airbus'ta kabus

Airbus'ta kabus

Air France’a ait Airbus tipi uçağın 228 kişiyle Atlantik’e düşmesinin ardından üst üste yaşanan zorunlu inişler tedirginliği artırıyor

Zor günler yaşıyor
AVRUPA’nın 5 ülkesinin ortaklığındaki Airbus firması zor günler yaşıyor. Haziran başında Air France’a ait Airbus A320-200 tipi uçağın, 228 kişiyle okyanusa çakılması sırrını korurken, hız sensörleriyle ilgili ortaya atılan iddialar bu uçaklara güveni azalttı.

Yolcular istemiyor
SON iki günde tam 4 Airbus uçağının, değişik ülkelerde ve çeşitli nedenlerle zorunlu iniş yapması, güvensizliği daha da artırdı. Fransa, İspanya, Almanya, İngiliz ve İtalyan ortaklığındaki Airbus firmasının uçakları, yolcuların kâbusu haline geldi.

2 günde tam 4 zorunlu iniş yaptı
AVUSTRALYA havayollarının Airbus A330-200 tipi uçağı, Japonya-Avustralya seferini yaparken kokpitindeki yangın nedeniyle Guam Adalarına acil iniş yaptı. Rusya’da Airbus A320 ön camındaki çatlak, Las Palmas- Oslo seferini yapan Airbus A320 motorun alev alması ve Çin’e ait Airbus, motor arızasından Şanghay’da mecburi iniş yaptılar.

Havada parçalandı’ iddiası gündemde
AIR France’a ait Airbus’ın Atlas Okyanusu’na düşmeden önce havada parçalandığı iddia edildi. Yetkililer iddiaya gerekçe olarak da cesetlerin enkazdan 50 mil uzakta bulunmasını gösterdi. Bu arada Fransız Le Figaro gazetesi, düşen uçağın lombozunda (pencerelerinde) bir kırık veya çatlak olasılığı bulunduğunu yazdı.