Ahu Tuğba'nın otopsi raporu çıktı. 'Ölümü şüpheli' iddiaları vardı

Ahu Tuğba'nın otopsi raporu çıktı. 'Ölümü şüpheli' iddiaları vardı

Yeşilçam yıldızı Ahu Tuğba ABD'nin Miami kentindeki evinde hayatını kaybetmişti. Otopsi raporu tamamlanan Tuğba'nın ölümünde şüpheye yer olmadığı ifade edildi.

Yeşilçam yıldızı Ahu Tuğba geçtiğimiz günlerde ABD'deki evinde ölü bulunmuştu.

Sinema oyuncusu Ahu Tuğba, geçtiğimiz günlerde ABD'nin Miami kentindeki evinde 69 yaşında yaşamını yitirdi.

Oyuncunun Miami'de polis memuru olarak çalışan kızı Ajelbegü Ahu Anjelik Alejnatij, annesinin Türkiye'de defnedilmesine karar vermişti.

Tuğba'nın ölümünün şüpheli bulunması üzerine İstanbul'a cenaze nakil işlemleri ertelenmişti.

HaberTürk'ten Mehmet Çalışkan'ın haberine göre; Ahu Tuğba'nın otopsi raporu tamamlandı. Raporda, ölümün şüpheli olmadığı belirtildi.

CENAZENİN TÜRKİYE'YE GETİRİLMESİ YİNE ERTELENDİ

Cenazenin Türkiye’ye nakli ise adli tıp merkezi müdürünün tatilde olması nedeniyle zaman alacağı ifade edildi. Miami'deki adli tıp merkezi müdürünün tatilden dönüp raporu imzalamasının ardından, Türkiye Miami Başkonsolosluğu gerekli işlemleri tamamlayarak cenazenin ülkeye getirilmesini sağlayacak.

AHU TUĞBA KİMDİR?

Ahu Tuğba, doğum adıyla Tuğba Çetin, 13 Ağustos 1955 tarihinde İstanbul'da doğdu.

Varlıklı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Ahu Tuğba, eğitimini İstanbul Amerikan Kız Lisesi'nde (Robert Kolej kız lisesi bölümü) tamamladı.

Daha sonra Kanada'da Concordia Üniversitesi'nde İngilizce dil bölümüne başladı, ancak eğitimini tamamlamadan Türkiye'ye döndü.

1974 yılında sinema kariyerine adım atan Ahu Tuğba, ilk olarak bir filmde kısa bir rol aldı.

1970'lerin sonlarına doğru Türk sinemasında kendine sağlam bir yer edindi ve 1980'lerin başında ulusal çapta üne kavuştu.

Genellikle iyi kalpli ancak sefahat düşkünü karakterleri, fahişeleri veya bağımlıları canlandırarak bir seks sembolü olarak tanındı. 1987 yılında bir müzik albümü de çıkaran Ahu Tuğba, on kez evlenip boşanmış ve bir çocuk annesi.

Ahu Tuğba, dönemin ünlü oyuncuları Kemal Sunal, Cüneyt Arkın, Tarık Akan, Kadir İnanır, İlyas Salman, Hakan Ural, Yaşar Alptekin, Tarık Tarcan, Burçin Oraloğlu ve Nuri Alço ile başrol oynamış olup, 80'li yıllarda Banu Alkan, Serpil Çakmaklı ve Müjde Ar ile birlikte seks sembolü olarak anılmıştı.