AHTAPOT TURŞUSU NASIL YAPILIR?
Birçok vatandaş Ahtapot turşusunu ilk kez duyarken Ahtapot turşusu nasıl yapılır? Ahtapot turşusu nedir? gibi soruları aratarak Ahtapot turşusunun tarifine ulaşmaya çalışıyor. İşte en güzel Ahtapot turşusu tarifi…
AHTAPOT TURŞUSU MALZEMELERİ NELERDİR?
3 Adet Orta Boy Soğan
3 Diş Sarımsak
Maraha (rezgane)
5-6 Tane dövülmemiş karabiber
Kavanoz
Sirke
Tuz
Zeytinyağı
Ahtapot
AHTAPOT TURŞUSU TARİFİ
Mürekkep kesesi çıkarılan ahtapotun ağız kısmı ve çevresi kesilerek atılır. Ayak uçları da kesilen ahtapot iyice dövülerek salyası akıtılmalıdır. Daha sonra ise ufak parçalara bölünen ahtapot ocakta kısık ateşte kaynatılır ancak ahtapotun tam pişmemesi gerekmekte. Tam olarak pişmeyen ve yumuşak bir kıvamda kalan ahtapot ocaktan indirilip suyu süzülür.
Ahtapot soğuduktan sonra ise, bir kavanoz alınır en alta az sirke dökülür ve tuz eklenir. Dört, Beş parça ahtapot konulduktan sonra ahtapotların üzerine halkalar halinde kesilen birkaç soğan konulmalıdır. Bunun üzerine ise Marada dalı ve bir diş sarımsak konulur ve bu işlem kavanoz dolana kadar tekrarlanır.
En son olarak malzemeleri tamamen örtecek şekilde sirke dökülür, en üst katmana ise yalıtkan görevi görmesi nedeniyle zeytinyağı dökülür. Sıkıca kapatılan kavanozdaki ahtapot 21 gün sonra yenmeye hazır hale gelir.