Ahtapot salatası tarifi

Ahtapot salatası tarifi

Ahtapot salatası herkesin en sevdiği yemekler listesinde yer almaz belki ama ama içine koyacağınız malzemelerle damak zevkinize uygun enfes bir salata yapabilirsiniz.

Masterchef'in bu akşam ki bölümünde yarışmacılardan Ahtapot salatası yapılması istendi.

Peki ahtapot salatası nasıl yapılır? malzemeleri nelerdir?

Yapımı için malzemeler

750 gram ahtapot

Yarım kuru soğan

Yarım limon

4-5 dal maydanoz

3-4 yaprak defne

3-4 dal dereotu

1 adet havuç

1 yemek kaşığı şeker

3-4 diş sarımsak

Yarım çay bardağı sirke

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 litre su

Ahtapot salatası tarifi Nasıl yapılır?

Ahtapotu bütün halde tenceredeki suya içine koyun.

İkiye bölünmüş soğan, yarım limon, maydanoz, defne yaprakları, sirke, sarımsak ve şeker ile kısık ateşte 1,5 saat pişirin.

Bu sürenin sonunda, ahtapotu sudan çıkarın ve soğuk suyun altına tutun.

Ahtapot soğuduğunda üst kabuğunu ve kafa kısmını çıkararak temizleyin.

Kuşbaşı dilimlediğiniz ahtapotu, ince kıyılmış dereotu ile harmanlayarak servis tabağına alın.

Üzerine zeytinyağı gezdirin.

Yarım limon, 4-5 dal maydanoz ve dilimlenmiş havuç ile servis edin.