Ahmet Türk Apo'yu övdü

Ahmet Türk Apo'yu övdü

Ahmet Türk Apo'yu övdü

TERÖR örgütünün sesi Roj TV’nin yayınına katılan DTP Eşbaşkanı, bebek katili Öcalan’ı övdü, TSK’ya operasyonları durdurun çağrısı yaptı. 

TSK operasyonları durdursun
DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, uydu aracılığı ile PKK çizgisinde yayın yapan Roj TV’nin Brüksel’deki stüdyosuna konuk olarak sözde Kürt sorunu açılımı konusunda soruları yanıtladı. “Cin şiseden çıktı artık geri dönüş yok” diyen Ahmet Türk, 2 saate yakın süren programda bebek katili Abdullah Öcalan’ı övdü, TSK’ya ’operasyonları durdurun’çağrısı yaptı. Türk’ün açıklamaları özetle şöyle: “Açılım konusunda Başbakan’ın samimi yaklaştığına inanıyorum. Başbakan ile yaptığımız görüşmenin içeriği ile bir şey söylemem söz konusu değil. Bugüne kadar gelişme uzun bir süreç yaşandı. Genelkurmay, asker 30 yıldır mücadele etti. Genelkurmay Başkanı’nın daha önceden de yakınmaları oldu, siyasi destekten söz etti.

Öcalan sıradan biri değil
Asker, son dönemde süreci izlemeye çalışıyor, ’Yol haritası nedir’ diye. Onlar da süreci, Türkiye’yi, toplumu izleme sürecindeler. Başından beri söyledik. Silahlar karşılıklı durmalı. ’Devlet silah bıraksın’demiyoruz, Kürtler’e karşı silah susmalı, bırakmalı diyoruz. Operasyon yapıldığında güven ortadan kalkıyor. Her operasyon güvensizliği getiriyor. Türkiye kesimindeki hassasiyeti göz önünde tutar, Kürt bölgesinde tutmazsanız güvensizlik olur. Şüpheler ortaya çıkar. Sayın Öcalan sıradan biri değil. Türkiye ve Kürtler ’Düşünceleri nedir’ diye merakla bekliyor. Önemli olan insanlar rolü ve misyonu kendiliğinden ortaya çıkıyor. PKK’nın ’liderimizin söylediği, bizim için emirdir’ söylemi var. Bunu görmezden gelemezsiniz, katkı sağlamak gerek. Rol ve misyonu önemli olduğu bilinmesine rağmen dışlama, rencide etme sürece katkı sağlamaz.”