Ahmedinecad, İSEDAK için İstanbul'a geldi

Ahmedinecad, İSEDAK için İstanbul'a geldi

Ahmedinecad, İSEDAK için İstanbul'a geldi

İRAN Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, İslam Konferansı Teşkilatı 25. Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi toplantısı için İstanbul’a geldi. Atatürk Havaalanı’nda Devlet Bakanı Yılmaz ve Vali Güler ile konsolosluk görevlileri tarafından karşılanan konuk Cumhurbaşkanı, daha sonra Ceylan Intercontinental Otel’e gitti. Ahmedinecad dün akşam Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan ile ayrı ayrı görüştü. 

Ahmedinecad’ı İranlı çocuklar şiirle karşıladı
İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, İslam Konferansı Teşkilatı 25. Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) toplantısı için dün Türkiye’ye geldi. Özel uçakla saat 16.10’da İstanbul Atatürk Havalimanı’na gelen Ahmedinecad’ı Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ve Vali Muammer Güler karşıladı. İran’ın İstanbul Başkonsolosluğu görevlileri de karşılamada hazır bulundu. Ahmedinecad’ı, Devlet Konukevi’nin girişinde Türkiye’de öğrenim gören ikisi kız, biri erkek 3 İranlı ilkokul öğrencisi şiir ve çiçeklerle karşıladı. Burada bir süre dinlenen Ahmedinecad, ikametine ayrılan Ceylan Intercontinental Otel’e gitti. 

Gül ve Erdoğan ile görüştü
Ahmedinecad, otelde Başbakan Erdoğan ile görüştü. Fotoğraf alınmasına verilen iznin ardından görüşme basına kapatıldı. Otelden ayrılan Erdoğan, sorular üzerine “İSEDAK, bölgesel sorunlar, ikili ilişkiler ve nükleer programı konuştuk” dedi. Daha sonra Four Seasons Bosphorus Otel’e geçen Ahmedinecad, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile 1.5 saat görüştü. Görüşmeyle ilgili bir açıklama yapılmadı.

El Beşir gelmiyor
İSEDAK toplantısı için İslam ülkeleri liderleri İstanabul’a gelirken, Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından hakkında tutuklama emri çıkarılan Sudan Devlet Başkanı, daha önce geleceğini açıklamasına rağmen İSEDAK toplantısı için İstanbul’a gelmedi. Darfur’da insanlık ve savaş suçu işlemekle itham edilen edilen Beşiri hakkında geçen Mart ayında Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından tutuklama emri çıkarılmıştı.

Mahmud Ahmedinejad, kendisini karşılayan İranlı öğrencileri alınlarından öperek teşekkür etti.