Ağrının ve sızının baş düşmanı doğal ağrı kesici mucizevi besin. Kanı da temizliyor

Ağrının ve sızının baş düşmanı doğal ağrı kesici mucizevi besin. Kanı da temizliyor

Özellikle stresli işlerde çalışanların en önemli sorunlarının başında, bitmek bilmeyen baş ağrıları geliyor. Ağrı kesicileri fazla kaçırmak istemeyenler, ağrıların doğal olarak nasıl geçeceğini merak ediyor. İşte, ağrı ve sızının baş düşmanı olarak bilenen turunç reçelinin faydaları…

Yoğun iş temposu nedeniyle baş ağrısına maruz kalanlar, fazla ağrı kesici kullanmadan baş ağrılarını nasıl geçireceğini merak ediyor. Baş ağrılarını geçirmek için birçok yol bulunurken, bu yollardan bir tanesi de beslenmeden geçiyor. Uzmanlar, doğru beslenen ve doğal gıdalar tüketen kişilerin, stresten ve baş ağrısından kurtulabileceğini, belirtiyor.

Baş ağrısına iyi gelen besinlerden biri de turunç reçeli olarak biliniyor. Kan temizleme özelliği ile de sofraların vazgeçilmezi konumunda bulunan turunç reçelinin faydalarını sizin için derledik. İşte satır satır turunç reçelinin faydaları…

Hararet söndürücü: Turunç yenirse, midenin ve karaciğerin hararetini söndürür.

Safra söktürücü: Turunç, yenmeye devam edilirse safra söktürür. Safradan kaynaklanan kusmayı önler.

İshal önleyici: Turunç yenmeye devam edilirse, safradan kaynaklı ishali önler.

Baş ağrısı: Turunç yenmeye devam edilirse, safradan kaynaklanan baş ağrısını önler.

Kan temizleyici: Turunç yemeye devam etmek, kanı temizler.

Şeker: Turunç yenmeye devam edilirse şekeri düşürür.

Tansiyon: Turunç yenmeye devam edilirse tansiyonu düşürür.

Böceklenmeyi önleyici: Turunç. arpa ve buğday arasına konursa köylülerin korkulu rüyası böceklenmeyi önler.

Zehirlenme: Turunç, akrep ve yılan sokana yedirilirse ya da suyu içirilirse panzehir etkisi yapar.

Kalp çarpması: Turunç, safradan kaynaklanan kalp çarpmasını önler.

İştah açıcı: Turunç yenir ya da limon kabuğu, kekik, turunç yaprağı kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir.

Sindirim kolaylaştırıcı: Turunç ve meyve kabuğu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir.

Yatıştırıcı: Oğul otu, karabaş otu, turunç yaprağı ve ıhlamur kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir.

İlgili Haberler