Adnan Oktar davasında, aralarında Adnan Oktar'ın da bulunduğu 167'si tutuklu 226 sanığın yargılanmasına devam edildi.
İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısında bulunan salonda yapılan 29. duruşmaya, aralarında Adnan Oktar'ın da bulunduğu 162'si tutuklu 172 sanık ile avukatları katıldı. Bazı müştekiler ve avukatları da salonda hazır bulundu.
Duruşmada, "örgüt yöneticiliği", "suçtan kaynaklanan mal değerlerini aklama", "siyasal veya askeri casusluğa teşebbüs" ve örgüt faaliyetleri kapsamında işlendiği iddia edilen tüm suçlardan sorumlu tutularak yargılanan tutuklu sanık Sinem Hacer Tezyapar’ın savunması alındı.
Tezyapar, gruplarında iki tane "Sinem" olduğu için kendisine Sinem Tez denildiğini, "Tez" kod adını kullanmadığını, kimsenin kendisine "Tez" demediğini söyledi.
Adnan Oktar’a iftira atıldığını öne süren Tezyapar, "Adnan Bey’in yanına insanlar gelmesin diye şiddet uyguladığı iftirasını attılar. Biz 25 senedir yanındayız, arada Adnan Bey cezaevine girdi. Biz 1 sene kendisini bekliyoruz, sonra geliyor şiddet uygulamaya devam ediyor. Bu akla, mantığa sığar mı?" dedi.
“18 YILDIR BUNU YAPIYORUM”
Tezyapar, masonlar ve kabalacılar ile görüştüğünü, dünyada Müslümanlar için tabu kabul edilen gruplar olduğunu, bu gruplara İslam tebliği anlamında ulaşmaya çalıştığını anlatarak, "Bir dönem yurt dışında Müslümanlarla ilgili terör algısı oluşuyordu. Ben de Müslümanların terörle ilişkisi olmadığını anlatmak için bu tür girişimde bulundum. 18 yıldır bunu yapıyorum. Adnan Bey’in terörle ilgili kitaplarını dünyanın birçok yerinde yayınlattım. Adnan Bey’in bundan haberi dahi yoktur. Özellikle Amerika’daki Müslümanlar bundan çok fazla faydalandılar. Sonra zincirleme çevre edinmeye başladım. Bunda İngilizce ve Almanca bilmem, sosyal medyayı aktif kullanmam, zaman zaman yurt dışındaki toplantılara katılmam da etkili oldu." ifadelerini kullandı.
“ADNAN BEY ESED’E ‘BARIŞA ÇAĞRI MEKTUBU’ GÖNDERDİ”
Üye hakimin, "Suriye’den herhangi biriyle bu grubun temas kurması için aracılık ettiniz mi?" sorusunu Tezyapar, "Bir mason heyetle doktor Nahit Tome adında biri ziyarete geldi. Sonradan bu kişinin Beşar Esed’e yakın olduğunu öğrendik. Sonrasında Adnan Bey, Esed’e barışa çağrı mektubu gönderdi. Kan dursun, kardeşlik dursun anlamında bir çağrı mektubuydu. Kişi zaten Arapça konuşuyordu. Çevirmeniyle beraber gelmişti." diye yanıtladı.
Tezyapar, müşteki avukatlarının ise sorularını yanıtlamayacağını söyledi.
Müşteki avukatlarından Eser Çömlekçioğlu, duruşma salonunda bir video izletti. Söz konusu videoda sanık Adnan Oktar’ın, Abdülhamid Han ve Yahudilikle ilgili ifadeler kullandığı görüldü. Çömlekçioğlu, "2016 yılına kadar grubunuzdan Abdülhamid ile ilgili bir yayınınız olmamış, makale yayınlanmamış. 2016’da Abdülhamid’e ilişkin seminerler ve toplantıların yapıldığı, dizilerinin çekilmeye başlandığı dönemde Adnan Oktar neden böyle bir konuşma yaptı. Bunun için bir yerden talep mi oldu?" diye sordu. Sanık Tezyapar, bu soruya Adnan Oktar’ın cevap vermesinin daha doğru olacağını söyledi.
“MASONLARLA EN BAŞINDAN BERİ BEN İRTİBAT KURDUM”
Sanık Tezyapar, "hahamların kendisine para getirdiği" iddialarını reddederek, "Asla böyle bir şey olmadı. Bunun delili bile yok. Bu konuyla ilgili çürütme belgelerim var. Masonlarla en başından beri ben irtibat kurdum. Masonlukta iki ekol vardır, dinsiz ve dindar masonlar var. Bizim Türk masonlar, dindar masonlara bağlıdır. En üst düzey haham misafirlerimiz oldu. Gazze’nin sıkıntı içindeki halkına yeni bir fırsat oluşturmak için geldiklerini söylediler. 'Türkiye Gazze’ye destek olmak istiyor, biz de size destek olmak istiyoruz.' dediler." ifadelerini kullandı.
Tezyapar, mahkeme başkanının "Adnan Oktar’ın ajanı mısınız?" sorusuna ise "Ben Allah’a kul bir insanım. Hayatım, ölümüm Allah için. Ben Allah’a kulum. Ülkeme hizmet ediyorum." diye yanıt verdi.
Mahkeme heyeti, savunmanın ardından duruşmayı yarına erteledi.