Adana'da Olağanüstü Hal

Adana'da Olağanüstü Hal

Adana'da kentin 5 noktasında polis ve jandarma işbirliğiyle halkın can güvenliğini sağlamak için "Canlı bomba ve bomba yüklü araç" uygulaması yapılıyor.

on zamanlarda canlı bomba ya da bomba yüklü araçla eylem yapılmasından dolayı Adana Emniyet Müdürlüğü ve Adana İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tedbirleri en üst seviyeye çıkardı. Gücünü birleştiren jandarma ve polis, kentin 5 ayrı yerinde arama noktası oluşturarak şehre giren bütün araç ve şahısları tek tek arıyor.

Aramalara jandarma ekiplerinin bomba eğitimli köpeği "Ahir" de katılıyor. "Ahir" durdurulan bütün araçlarda bomba olup olmadığını kontrol etmek için hassas burnuyla aramaya katılıyor. Polisler ise durdurulan bütün araçlardaki şahısların önce üzerlerini arayıp daha sonra da kimlikten GBT sorgusu yapıyor.

ELLER TETİKTE

Polis ve jandarma bu uygulamayı yaparken uzun namlulu silahlarla polis ve jandarma komandolar ise çevrede eller tetikte güvenlik önlemi alıyor. Komandolar uygulama alanını gören bir yerde kamufle olarak arazide uzun namlulu silahlarıyla herhangi bir saldırı olasılığına karşı önlem alıyor. Ekipler bu 5 noktayı zaman zaman değiştiriyor. Uygulama yaparken de polis ve jandarma şok baskın mantığıyla hareket ediyor.