Açığa alınan müdür AKP'yi topa tuttu

Açığa alınan müdür AKP'yi topa tuttu

Açığa alınan Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü Selman Ada, giderayak AKP'yi topa tuttu, Ada, “A ve K partisiyle yönetim cahil çoğunluğun eline geçti" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un göreve gelir gelmez açığa aldığı Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü Selman Ada'dan AKP'ye sert eleştiri geldi. Kurum müdürüne WhatsApp'dan attığı mesajla sert eleştirilerde bulunan Adan, “A ve K partisiyle yönetim cahil çoğunluğun eline geçti" dedi.

Kurumun internet sitesinde  'birinciler birincisi’, ‘Türkiye’nin aydınlık yüzü’, ‘dünyaya açılan ilk Türk opera bestecisi’ gibi ifadelerle anlatılan Adan hakkında ‘kurumu zarara uğrattığı’ gerekçesiyle 6 farklı soruşturma daha bulunduğu belirtilirken yaptığı son eleştiriyle ilgili de hakkında bir soruşturma daha açıldığı öğrenildi.

Adan'ın açığa alınmasının ardından 29 Ekim dolayıyla kurum müdürüne attığı mesaj söyle:

“Günaydın. Bugün Cumhuriyetin 94’üncü yıldönümü. İçi boşaltılmış Cumhuriyetin bayramı olmaz. Ancak anma töreni olur. 80 darbesi ortaya Özal’ı ANAP’lı günleri çıkardı. Dünya kapitalizmine hızlı ve altyapısız entegre olduğumuz yıllardı. Arkasından ekonomik kâbuslar yaşandı. Enflasyonist dönem. Akabinde A ve K partisi çoğunluk iktidarı oldu. Daha öncesinde ülkeyi üst düzey bir azınlık yönetiyordu. A ve K partisiyle yönetim cahil çoğunluğun eline geçti. Bunlar plaja gitmez. Mayo giymez. Eşiyle restoranda şarap içmez. Tiyatro kültürü olmayan, Batı’yı kavrayamamış kasabalılar.”

‘TÜRKÜBAR SOLCULARI...’

CHP için de ‘türkübar solcuları’ ithamında bulunan Ada, mesajında sözlerini şöyle sürdürdü:

“16 yıl kesintisiz tek başına iktidar olarak çok uzun bir zaman. Sonuçları görüyoruz. Toplum, bu yapıya karşı çağdaş, ilerici bir alternatif yapı oluşturamadı. CHP de kasabalı kaldı. Kimi köhne MHP’li, kimi Türkübar solcusu. Kimi de Vatan Partili lokal ütopistler. Sanat kurumları büyük yaralar aldı. Konservatuvarlar kurutuldu. Kadrosuzluk esas oldu. Başrol oyuncuları temizlik işçisi ücretinin altına düştü. Zor bir dönem yaşamaktayız. Sabır ve çok çalışma dilerim. Değişim için çok çalışmak yeterlidir. Duruma razı olmak sanatçının duruşu değildir. Durumu toplum yararına değiştirmek sanatın ve sanatçının asli görevidir.”