Acı mektubun mutlu sonu

Acı mektubun mutlu sonu

Acı mektubun mutlu sonu

14 yaşındaki Sözdar Yalçın, eski okul müdürüne gönderdiği mektupta aç yattıklarını, ilaçlarını
alamadığını yazdı. Müdür Bahadır, yoksul aileye yiyecek, yakacak ve giyecek yardımında bulundu

Güneydoğu’dan Adana’nın Seyhan ilçesine yerleşen Fehime ve Salih Yalçın çiftinin ilköğretim 8. sınıf öğrencisi Sözdar Yalçın,  daha önce öğrencisi olduğu Orgeneral Bedrettin Demirel İlköğretim Okulu Müdürü Bahri Bahadır’a mektup yazarak yardım istedi.

‘Çok duygulandım’
Mahalleden taşındıktan sonra öğrenimini 80. Yıl İlköğretim Okulu’nda sürdüren Yalçın, mektubunda, babasının bel fıtığı ameliyatı olması ve astım hastalığı nedeniyle çalışamadığıını, 8 kişilik ailesiyle kirada oturduklarını belirterek, “Kirayı ödeyecek paramız dahi yok, dışarıda kaldık. Evde ne giyecek ne yiyecek var. Kardeşlerim bazı akşamları yemek yiyemiyor. Ben ilaçlarımı alamıyorum. Allah için bize yardım edin. Acil” diyerek yardım istedi. Yalçın’ın kendi okulunda okuyan kardeşlerinin ulaştırdığı mektubu alan Bahri Bahadır, eski öğrencisinin evine giderek ilaç, yakacak, giyecek ve yiyecek yardımında bulundu. Mektubu alınca çok duygulandığını ve hüzünlendiğini belirten Bahadır, “Size Adana’dan bir kardeş aile bulup, kazançlarını sizlerle paylaşmasını sağlayacağım. Senin mutlu olman için biz bütün öğretmenler olarak seferber olduk” diye konuştu. Ailenin elektrik ve su borcunu ödeyeceğini, ayrıca Sözdar’ın ilaçlarını alacağını belirten Bahadır, babasına da kıyafet satacağı bir dükkan kiralama önerisinde bulundu.

’İnşallah kurtuluruz’
Bu öneriyi mutlulukta karşılayan Sözdar Yalçın, “İnşallah bu hayattan kurtuluruz” dedi. Bahri Bahadır’ın herkese yardım ettiğini bildiğini, yardım talebini geri çevirmeyeceğini bildiği için mektup yazdığını anlatan Yalçın, “Babam önce seyyarcılık yaparak kıyafet satıyordu. Ama şimdi satamıyor. Satış yaptığı dönemden de 5 bin TL borcu var. Alacaklı her gün kapımıza geliyor. Evimize hiç para girmiyor. 8 kardeşiz, 6 kardeş okuyoruz ancak çoğu zaman okula gidemiyoruz. Evde giyecek ve yiyecek, hatta yemek pişirecek tenceremiz bile yok” dedi. 

Kendisi de astım hastası olan Sözdar Yalçın, “Yeşil kartımız var ama ilaçlarım heyet raporuyla alınıyor. İlaçları almam için fakir olduğumu kanıtlamam gerekiyor. Doktor olmak, babam ve benim gibi hastaları iyileştirmek istiyorum” dedi.