Acele eden maaşını katlayacak

Acele eden maaşını katlayacak

Acele eden maaşını katlayacak

‘Süper emeklilik’e formül diye çıkarılan yasada da hata yapıldı. Yeni yasada unutulan tarih kısıtlaması nedeniyle emekli aylıkları iki ya da üç katına çıkabilecek

“Emeklilikte süper formül” diye açıklanan ve emekli aylıklarına ülkenin gelişme hızının yansıtılmasını engellemek için çıkartılan yasa hatalı çıkarıldı. Yeni yasada unutulan tarih kısıtlaması nedeniyle emekli aylıkları 2 katına çıkabilecek. Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel hatalı kanunun sonuçlarını anlattı.

Uyarmıştım
Tezel, “Kanun ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ülkenin gelişme hızından bundan sonra pay verilmemesi sağlanmak istendi. Henüz Resmi Gazete’de yayınlanmayan kanunun hatalı çıkması nedeniyle; artık daha fazla emekli aylığı ödenebilecek. Çünkü kanun tarih kısıtlaması konmadan çıkarıldı. Emekli aylıklarına geçmiş yıllardaki TÜFE ve gelişme hızını yansıtması imkanını verdiler. Şu anda emekli olan biri aylığını kestirse 6 ay veya 1 yıl boyunca tavan ücretten prim ödese, emekli aylığını 2 katına çıkarabiliyor.” diye konuştu. Tezel, yeni yasadaki hatayı farkedip uyarıda bulunduğu halde dikkate alınmadığını belirtti.

Aylıklara düzenleme
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emeklilik sistemindeki değişiklik nedeniyle kendileri ile eşit hizmet süresine sahip olanlardan düşük maaş alan, 2000’den önce emekliye ayrılan işçilere yönelik radikal bir çalışma başlattı. Bakanlık, hazırlanması öngörülen İntibak Yasası kapsamına giren 2 milyona yakın işci emeklisinin maaşını, kademeli olarak artırmayı hedefliyor.