Abdullah Gül’ün şirketine FETÖ incelemesi

Abdullah Gül’ün şirketine FETÖ incelemesi

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kurucuları arasında yer aldığı, kız kardeşinin oğlu olan Ali Ekrem Tekelioğlu'nun da yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Kitoko Aydınlatma hakkında 2018 yılında FETÖ soruşturması başlatıldığı ortaya çıktı. OdaTV'nin haberine göre, bu aydınlatma şirketi Gül ailesinin. Soruşturma kapsamındaki bilirkişi raporunda Fetullah Gülen talimatı ve soruşturmanın hala tamamlanmaması dikkat çekti.

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kurucuları arasında yer aldığı, kız kardeşinin oğlu olan Ali Ekrem Tekelioğlu''nun da yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Kitoko Aydınlatma hakkında 2018 yılında FETÖ soruşturması başlatıldığı ortaya çıktı. OdaTV''nin haberine göre, bu aydınlatma şirketi Gül ailesinin.

ODATV''den Can Özçelik haberinde, 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kız kardeşinin oğlu Ali Tekelioğlu''nun kurucu ortağı olan Kitoko Aydınlatma Şirketi''ne açılan soruşturmada FETÖ elebaşı Fetullah Gülen''in 25 Aralık 2013 tarihinde  Bank Asya’ya para yatırma talimatının ardından şirketten Bank Asya''ya yapılan para transferlerine dikkat çekti. Soruşturma kapsamında hazırlanan bilirkişi raporuna göre şirketin, Fethullah Gülen''in talimatından sonra Bank Asya''ya 30 bin dolar yatırdığı öne sürüldü

Özçelik''in Abdullah Gül’ün şirketine FETÖ incelemesi başlıklı yazısı,

Ali Ekrem Tekelioğlu… 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kız kardeşinin oğlu. Tekelioğlu, Abdullah Gül’ün de kurucuları arasında olduğu Kitoko Aydınlatma Şirketi''nin yönetim kurulu başkanı.

Ticaret Sicil Gazetesi’ne göre bu aydınlatma şirketi Gül ailesinin.

Kurucuları: Mehmet Macit Gül, Adviye Gül, Abdullah Gül, Hatice Tekelioğlu, Ali Ekrem Tekelioğlu.

Şimdi yeni bir bilgi: Ali Ekrem Tekelioğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2018 yılında açılan FETÖ soruşturmasının iki şüphelisinden biri.

Bu soruşturma devam ediyor.

Benim yazacağım konu soruşturma dosyasına giren bilirkişi raporu.

1 Haziran 2021 tarihli raporda, Ali Ekrem Tekelioğlu ve ortağı Sefa Özçelik’le ilişkili şirketlerin FETÖ irtibatı araştırıldığı belirtiliyor.

Soruşturma kapsamında Ali Ekrem Tekelioğlu, Sefa Özçelik ve 17 şirketin FETÖ’nün finans kuruluşu olan Bank Asya’daki hesapları inceleniyor.

İncelenen şirketler arasında Ali Ekrem Tekelioğlu’nun kurucu ortağı olduğu Kitoko Aydınlatma da yer alıyor.

Rapora göre şirket 2011 yılında Bank Asya’da hesap açtı. İncelemede şirket hesabındaki paranın genellikle kredi ödemesinde kullanıldığı belirlendi.

Ancak bilirkişi araştırmasında rutinin dışında bir para transferine ulaştı.

Şöyle…

FETÖ TALİMATINDAN SONRA BANK ASYA’YA 30 BİN EURO YATIRDILAR

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, 25 Aralık 2013 tarihinde örgüt militanlarına Bank Asya’ya para yatırma talimatı vermişti.

Bu talimattan bir ay sonra Kitoko firmasının Bank Asya hesabına 30 bin Euro geçti.

İşte bilirkişi bu duruma dikkat çekerek raporuna şunları yazdı:

“30 Ocak 2014 tarihinde firmanın hesabından Bank Asya hesabına transfer edilen 30 bin 314 Euro’dan 10 bin 219 Euro ile şubat  ayı içinde kredi geri ödemesi yapılmış. Kalan bakiye 36 gün hesapta mevduat olarak kaldıktan sonra 13 bin 495 Euro bakiye 5 Mart 2014 tarihinde firmanın başka bir bankadaki hesabına transfer edilmiştir. Kalan bakiye ile de mart ayında kredi geri ödemesi yapılmıştır. Söz konusu işlem ile rutinden farklı olarak mevduat 36 gün bankada kalmıştır.”

2013 yılının Haziran ayında da Kitoko şirketinin Bank Asya hesabında 40 bin Euro’nun 1 ay kaldığı yine bilirkişi raporunda yer alıyor.

“KALICI MEVDUAT OLMASI ŞÜPHELİ”
Şimdi şu soruyu sormak gerekir: 2018 yılında başlayan soruşturma neden hala tamamlanmadı?

Yoksa bazı kişilere ayrıcalık mı tanınıyor?

Bu sorulara yanıt verilmesi önemli…

Bilirkişi de raporun sonuç ve kanaat bölümünde “şüphelerine” yanıt aramış…

Aynen aktarıyorum:

“Banka likiditesinin bozulduğu ve buna karşılık olarak da örgüt tarafından da bankaya destek amaçlı para yatırma çağrısının yapıldığı 2014 yılının Ocak ayında kredi ödemesi harici olarak rutin dışı şekilde hesaba gelen 30 bin Euro’nun sonraki 36 gün bankada kalıcı mevduat oluşturmuş olması şüpheli bulunmuştur.”

“NET BİR KANAATE VARILAMAMIŞTIR”
Bilirkişi bu şüphesini güçlendirmiş ve Kitoko’nun Haziran 2013 yılında Bank Asya hesabında yine rutin dışı oluşturulan 40 Euro’luk mevduata dikkat çekmiş.

Fakat bilirkişi bu ısrarlı vurgusunu sonuç kısmında biraz yumuşatmış ve Kitoko’nun Bank Asya’daki bu para hareketinin “Örgüt çağrısı nezdinde bankaya fon desteği sağlamak amaçlı olup olmadığı hususunda net bir kanaate varılamamıştır” diyerek raporunu bitirmiş.

Rapor, soruşturma dosyasında, dosya savcının önünde…

Tabii, savcılık sadece bu rapora göre değil elindeki deliller ışığında değerlendirme yapacaktır.

3 yıldır devam eden soruşturmanın sonucunu merak ve ısrarla takip edeceğim…

İlgili Haberler