Abdullah Gül’ün eşine İngiltere'de hırsızlık şoku! Para dolu zarflar içerisinde…

Abdullah Gül’ün eşine İngiltere'de hırsızlık şoku! Para dolu zarflar içerisinde…

Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül, İngiltere'de ülkeden çıkış yaptıkları sırada hırsızlık şoku yaşadı.

Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül, İngiltere'de ülkeden çıkış yaptıkları sırada hırsızlığa uğradı. Para dolu zarfları İngiltere polisi tarafından çalınan Hayrünnisa Gül, durumu İngiltere ve Türk Büyükelçiliği'ne iletti.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte İngiltere'ye giden Hayrünnisa Gül, ülkeden çıkış yaptıkları sırada hırsızların hedefi oldu. Para dolu zarfları polis tarafından çalınan Hayrünnisa Gül, durumu İngiltere ve Türk Büyükelçiliği'ne iletti. Yazar Talat Atilla’ın iddiası ile gündeme gelen olay, Abdullah Gül'ün basın danışmanı Birol Avşar tarafından da teyit edildi. Güvenliği geçtikten sonra Hayrünissa Gül, arama yapılan çantasında üç adet zarfın olmadığının farkına vardı.

"ZARF İÇİNDE STERLİN VE EURO VARDI"

13 Eylül'de çiftin İngiltere'den ayrıldığı esnada olay gerçekleştiğini söyleyen Birol Avşar, "Zarfların içinde sterlin ve euro vardı. İngiltere ve Türk Büyükelçiliği konuyla yakından ilgileniyor" söyleminde bulundu.

Abdullah Gül, Oxford İslam Araştırmaları Merkezi’nin Yönetim Kurulu Toplantısı'na katılmak için eşi ile İngiltere'ye gitmişti.

2010 YILINDA DA EŞİYLE GİTMİŞTİ

Daha önce ise 2010 yılında Cumhurbaşkanı görevini yürüttüğü esnada Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Chatham House adlı düşünce kuruluşunun “2010 Devlet Adamı” ödülünü almak için bulunmuştu. Ödülü, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth tarafından almıştı.

yd-20101106-ingiltere-92-odul.jpg