ABD'nin Afgan iflası:İmdaaat, yeniliyoruz

ABD'nin Afgan iflası:İmdaaat, yeniliyoruz

ABD'nin Afgan iflası:İmdaaat, yeniliyoruz

İŞGAL ettiği Afganistan’da batağa saplanan ABD’nin bölgedeki komutanı General Stanley McChrystal, 66 sayfalık rapor hazırlayarak Obama’dan yeni asker istedi. Bu yıl 32 binden 62 bine çıkarılan asker sayısına  6 bin kişilik takviye yapılacak.

İmdat! Yeniliyoruz
Afganistan’daki işgal kuvvetleri SOS veriyor. Acil takviye asker isteyen ABD’li General McChrystal, hazırladığı raporda ’acı itiraflar’da bulundu
Afganistan’daki işgal güçleri çok zor durumda. Hemen her gün Taliban’a karşı mevzi kaybeden ABD ordusu SOS veriyor. ABD kuvvetlerinin komutanı General Stanley McChrystal, bölgeyle ilgili hazırladığı raporda ’acı itiraflar’da bulundu. 66 sayfalık raporu Washington Post gazetesi yayınladı. McChrystal, Afganistan’a ek kuvvet gönderilmesi gerektiğini, aksi halde direnişçilere karşı verilen mücadelede başarıya ulaşamayacaklarını söyledi.

Obama’nın kafası karışık
Ek kuvvet çağrısının “daha çok direnişçi öldürmekten” ziyade Afganların korunmasına yönelik yeni stratejinin bir parçası olduğunu kaydeden McChrystal, yeni stratejiye duyulan ihtiyaca değindi. Afganistan’daki Amerikalı asker sayısı bu yıl 32 binden 62 bine çıkarıldı. Asker sayısını artırma kararı veren Başkan Barack Obama’nın Afganistan konusunda kafası karışık. CNN, NBC ve ABC’ye gündeme dair konularda soruları cevaplayan Obama, bölgedeki Amerikan askerlerinin ne zaman çekileceği konusunda bir tarih veremeyeceğini söyledi. Başkan Obama, “Ancak tabii ki diğer ülkelerin sonsuza kadar işgal edilebileceğine inanan bir kişi değilim” dedi. Kararlarını “anlık politikalara” göre almayacağını kaydeden Başkan Obama, “Daha fazlasını alırsam, daha çok şey yaparım şeklinde bir doğal eğilim var” ifadesini kullandı. Yıl sonuna kadar 6 bin askerin daha
bölgeye gönderilmesi bekleniyor.
ABD kuvvetlerinin komutanı General Stanley McChrystal, 5 Eylül’de Afganistan’da çeşitli incelemelerde bulunarak, bilgi almıştı.

Bill Clinton’dan al haberi
ABD Başkanı Obama, basına verdiği demeçte bir başka soru üzerine, çok hasta olduğu iddia edilen Kuzey Kore lideri Kim Jong Il’in gücünü yeniden toplamış ve sağlıklı göründüğünü dile getirdi. Obama, bu bilgiyi geçen ay bu ülkeye giden eski ABD Başkanı Bill Clinton’dan aldığını ifade etti. Barack Obama ayrıca, eski bazı CIA şeflerinin terör zanlılarına işkence iddialarına ilişkin soruşturmanın sona erdirilmesi talebine rağmen, Adalet Bakanlığı’na bu konudaki soruşturmasını sona erdirme yönünde bir talimat vermeyi düşünmediğini kaydetti.