ABD vahşetine lanet yağdı

ABD vahşetine lanet yağdı

ABD vahşetine lanet yağdı

HİROŞİMA’YA ATOM BOMBASI ATILMASININ 64. YILINDA 140 BİN KURBAN TÖRENLE ANILDI


ABD vahşetine lanet yağdı
Tarihin ilk nükleer saldırısının 64. yılında, atom bombasının atıldığı Japonya’nın Hiroşima kentinde tören düzenlendi. 50 bin kişi, kurbanları anarken hâlâ özür dilemeyen ABD’ye de öfke yağdırdı

Genbaku önünde
HİROŞİMA’da, 1945’teki patlamada ayakta kalan tek bina olan ’Genbaku’nun önündeki törene Japonya Başbakanı Taro Aso ve 60 ülkeden temsilcilerin yanı sıra 7’den 70’e 50 bin Japon katıldı. Törene temsilcisi katılmayan ülke ise vahşeti sergileyen ABD oldu.

Saygı duruşu
KENTİN üzerinde atom bombasının infilak ettiği yerel saatle 08.15’te törene katılanlar ayağa kalktı ve korkunç ısı ile radyasyonun yarattığı rüzgarla paramparça olan kurbanlar anısına saygı duruşunda bulundu. Hiroşima’da atom bombasıyla 140 bin kişi öldü.

Nükleer silahsızlanma inandırıcı gelmiyor
JAPONYA Başbakanı Taro Aso, tüm ülkelerin dünyanın nükleer silahlardan arınmasını arzuladığını, ama bunun mümkün olacağına inanmadığını bildirdi. Nükleer bir dünyanın ancak gezegendeki tüm nükleer bombaların birden bire yok olmasıyla mümkün olabileceğini belirten Aso, Yine de biz nükleer silahsızlanma çalışmalarının önderi olacağız“ dedi.

“Bunu yapanlar insan olamaz”
On binlerce Japon, daha gün ışımadan anıt önünde toplanmaya başladı.  Tüm törene katılanların ağzında da aynı söz vardı: “Böyle bir vahşeti gerçekleştirenler asla insan olamaz.”


Unutmayacaklar
Hiroşima’daki törene, 64 yıl önceki vahşi saldırıdan kurtulabilenlerin yanı sıra genç ve çocuk Japonlar da katıldı.