ABD uzayda silah deneyecek

ABD uzayda silah deneyecek

ABD uzayda silah deneyecek

ABD’nin bu girişimine Rusya ve Çin’den büyük tepki geldi. Rusya Savunma Bakanlığı, ABD’nin bozuk casus uydusunu düşürme planının, uydu savar silah denemesi yapmak için bir kılıf olduğunu belirtti.  Bakanlık, ABD’nin asıl amacının, “diğer ülkelerin uydularını yok etmek için füzesavar sistemini denemek” olduğunu iddia etti. Çin yönetimi de, ABD’nin
kontrolden çıkan uyduyu imha etme planını yakından takip ettiklerini ve buna karşı alınacak önlemler üzerinde düşündüklerini açıkladı. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Liu Ciençao, Çin basınında yer alan açıklamasında, söz konusu gelişmeye önemle yaklaştıklarını belirterek, ABD makamlarından uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmeleri ve söz konusu planın uzay ve ilgili ülkelerin güvenliğine zarar vermesini önlemelerini istedi.

Atmosfere girmeden vurulacak
ABD Genelkurmay Başkan Yardımcısı General James Cartwright, 6 Mart’ta Dünyaya düşecek uydunun, bir savaş gemisinden atılacak, “Standart Füze 3” tipi bir füzeyle amtosfere girmeden hemen önce vurulacağını söyledi. ABD uydu parçalarının düştüğü ülkelere tazminat ödeyecek.