ABD KARŞITLIĞI BİZİ MUTLU EDİYOR

ABD KARŞITLIĞI BİZİ MUTLU EDİYOR

ABD KARŞITLIĞI BİZİ MUTLU EDİYOR

Kremlin yönetimi, Latin Amerika’da sol partilerin bir bir iktidara gelmelerinden memnuniyet duyduğunu açıkladı.

Latin Amerika ülkelerinden Venezuela ile Karayipler’de ortak donanma tatbikatına hazırlanan Rusya, Washington yönetimine önemli mesajlar verdi. ABD karşıtı cephenin lideri Hugo Chavez’in Moskova ziyaretinden hemen sonra Kremlin yönetimi, Bolivya ile de askeri ve ekonomik anlamda önemli bağlar kurmak istediğini açıkladı. Rusya’nın La Paz Büyükelçisi Leonid Golubev, Bolivya’nın, Rusya’dan helikopter satın alacağını belirterek, “İki ülke ilişkilerini daha da derinleştirme yolunda bunun ilk adım olacağını umuyorum” dedi. Rusya-Bolivya ilişkilerinin Venezuela-Rusya ilişkileri düzeyine yükselmesini planladıklarını belirten Golubev, Latin Amerika’da sol partilerin bir bir iktidara gelmelerinden memnuniyet duyduklarını kaydetti.

Geri dönüş...
Büyükelçi, bunun, SSCB’nin yıkılmasının ardından Latin Amerika’daki etkisi zayıflayan Moskova’nın bölgeye geri dönüşü için fırsat yarattığını kaydetti. Kafkasya’daki krizden sonra Moskova ile Latin Amerika ülkeleri, sıkı diyalog kararı aldı. 23 Temmuz’da Rusya’ya giden Venezuela lideri Hugo Chavez, Kremlin yönetimi ile askeri alanda önemli anlaşmalar imzaladı. Eylül ayında çıktığı yurtdışı gezisinde tekrar Moskova’ya uğrayan Chavez, Başbakan Viladimir Putin ve Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ile bir araya gelerek dostuklarını pekiştirdi.

 

Akdeniz’e nükleer tur!
Rus donanması, tatbikat için Venezuela’ya gidecek savaş gemilerinin Libya ile diğer bazı Akdeniz ülkelerini ziyaret edeceğini açıkladı. Açıklamada, nükleer silah taşıma kapasiteli bir kruvazör ve ona eşlik eden gemilerin pazar günü Cebelitarık Boğazından geçeceği belirtildi. Donanma sözcüsü, Rus gemilerinin Venezuela’ya doğru yol almadan önce Libya’nın Trablus limanına ve adını belirtmediği Akdeniz’deki birkaç limana uğrayacağını söyledi. Rus basını, daha önce Rus filosunun Suriye’nin bir limanına uğramasının beklendiğini yazmıştı.