ABD Doları 1.19 YTL’ye kadar düştü

ABD Doları 1.19 YTL’ye kadar düştü

ABD Doları 1.19 YTL’ye kadar düştü

Dolar dibi gördü
Merkez’in gecelik borçlanma faiz oranlarını 0.50 puan artırması doların düşmesine neden oldu. Borsa haftayı 37 bin 946 seviyesinden kapattı

Paranın merkezi, gecelik borçlanma faiz oranlarını yüzde 16.75’e yükseltmesi doların 29 Şubat’tan bu yana en düşük seviyesine gerilemesine neden oldu. Dolardaki düşüşün devam edeceğini belirten finans uzmanları, İMKB Bileşik Endeksi’nin de yüseleceğini ifade ediyor. Özellikle yabancı yatırımcıların piyasaya tekrar dönmesi ile dolar bolluğu yaşanırken, bunun  etkisi dolar ve faizlerde düşüş, borsada ise yükseliş şeklinde hissediliyor.

Dolarda şubat soğuğu
Önceki gün 1.20 sınırına kadar gerileyen dolar, dün faiz artırımın da etkisiyle bu kritik sınırı da kırdı. Dolar en son 29 Şubat tarihinde 1.19 seviyesini gördü.  Piyasaya yeni para girişi olduğuna dikkat çeken uzmanlar, özellikle faizlerin seviyesine dikkat çekiyor. Alternatif Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Murat Salar, “Faizin yüksekliğinden dolayı sermaye akışı devam ediyor ve bu da TL’nin değer kazanmasına neden oluyor” derken, düşüşün devam edebileceğini belirtti.