ABD askerleri Kur'an yaktı

ABD askerleri  Kur'an yaktı

ABD askerleri Kur'an yaktı

ABD askerleri  Kur’an yaktı
Müslümanlara karşı soykırım uygulayan Amerikan askerleri, Afganistan’ın Kunar eyaletindeki bir eve yaptıkları baskın sırasında Kur’an-ı Kerim yaktı. Olay üzerine öfkeyle sokaklara dökülen bölge halkı ABD’yi özür dilemeye çağırdı.

ABD askerlerinin öncülüğünde NATO’nun saldırılarına maruz kalan Afganistanlılar sık sık Amerika’yı protesto eylemleri düzenliyor.

ABD askerleri Kur’an-ı  Kerim yaktı
Müslümanlara karşı soykırım uygulayan Amerikan askerleri, Afganistan’ın Kunar eyaletindeki bir eve yaptıkları baskın sırasında Kur’an-ı Kerim yaktığı bildirildi. Cumartesi günü Narang bölgesinde gerçekleşen baskın esnasında Amerikan askerlerinin bir Kur’an-ı Kerim’i yakması üzerine öfkeyle sokaklara dökülen bölge halkı ana caddeyi saatlerce trafiğe kapattı. Bölge sakinleri dün de Esadabad’da Amerikalı askeri yetkililerle tartıştı. Azim Han adındaki Afgan köylü, ABD heyetine, “Siz bizim dinimize hakaret ettiniz. Bizden ve tüm İslam aleminden özür dilemez ve bu terbiyesizliği yapanları yargılayıp cezalandırmazsanız biz de sizin karşı safınıza geçeceğiz. Bir isyan başlatacağız” dedi. Amerikalı Yüzbaşı Jason Coughenour ise, soruşturma başlatacaklarını iddia ederek, kabaran öfkeyi yumuşatmaya çalıştı.