ABD 13 ölünün şokunu yaşıyor

ABD 13 ölünün şokunu yaşıyor

ABD 13 ölünün şokunu yaşıyor

TEKSAS eyaletindeki Fort Hood Üssü’nde 13 kişiyi öldüren binbaşı, ülkeyi şoke etti. Tüm askeri üslerde kırmızı alarm var!

Evinde vurulan ABD şokta
Irak’a gitmemek için direnen Binbaşının görev yaptığı üssü kana buladığı saldırıda ölü sayısı 13’e yükseldi. Saldırı sonrası tüm ülkede şaşkınlık hakim

Savaş alanına döndü
ABD’nin Teksas eyaletindeki Fort Hood Askeri Üssü’nde Psikiyatr Binbaşı Nadal Malik Hasan, Irak ve Afganistan’a gidecek askerlerin tespiti sırasında elindeki 2 silahla etrafa ateş açmaya başladı. Bir anda savaş alanına dönen üsten 13 ceset ve 30 yaralı çıkarıldı. Binbaşı Hasan da, düzenlenen polis operasyonunda yaralı halde ele geçirildi.

Kamikaze benzetmesi
39 yaşındaki binbaşının Virginia’da doğduğu ve Virgina Tech Üniversitesi’nden mezun olduğu öğrenildi. Walter Reed Askeri Tıp Merkezi’nden, yetersizliği nedeniyle Fort Hood’a tayin edildi. İnternette, intihar saldırganlarını kamikazelerle benzetip kutsal görev işlediklerini yazması nedeniyle Hasan’ın takip altında olduğu bildirildi.


Filistin kökenli ve bekar
ASKERİ üniformasıyla Maryland’daki camiide namaz kılarken defalarca görüldüğü belirtilen Binbaşı Hasan’ın Filistin kökenli, bekar ve çocuksuz olduğu öğrenildi. Saldırının ardından ülke genelinde ve yurt dışındaki askeri üslerde en üst düzeyde güvenlik önlemleri alındı. Saldırının meydana geldiği askeri üssün kapıları da kapatıldı.


Terhisini istiyordu
Geçtiğimiz yıl 128 askerin intihar ettiği üste meydana gelen olayın faili Binbaşı Nadal Malik Hasan da uzun süredir ordudan terhisini istiyordu.