A. Asuman Özdemir acilen tedavi edilmeli

A. Asuman Özdemir acilen tedavi edilmeli

A. Asuman Özdemir acilen tedavi edilmeli

CHP’li doktor vekil:
A. Asuman Özdemir acilen tedavi edilmeli

İstanbul Milletvekili Dr. Sacid Yıldız, Ayşe Asuman Özdemir’in durumuna dikkat çekti: Okkır olayıyla benzerlik taşıyor. Erken teşhis çok önemli. Tedavinin hızlandırılması gerekiyor.

Asuman Özdemir de benzer durumda
Kuddusi Okkır’ın hayatını kaybetmesinde en önemli hatanın erken teşhis konmamasından kaynaklandığını ifade eden CHP İstanbul Milletvekili Doktor Sacid Yıldız, benzer bir durumun Asuman Özdemir vakasında da yaşanmakta olduğunu kaydetti. Asuman Özdemir’in de yakalandığı hastalıktan dolayı tedavisine hız verilmesi gerektiğini belirten Yıldız, “Her iki olayda da benzerlikler söz konusu. Bu tür hastalıklarda erken teşhis konması tedavi açısından önem taşımaktadır. Okkır erken teşhis konması gereken zamanı hastanede geçirdiği için geç tedaviye başlandı, bu da yeterli olmadı. Sonuçta hayatını yitirdi” dedi.

Hayati tehlike artıyor
Benzer bir durumun Özdemir için de söz konusu olduğunu kaydeden Yıldız şunları söyledi: “Benzer bir durum Özdemir’in hastalığında da geçerli Bu tür hastalıklarda erken teşhis konması çok           önemlidir. Ancak hastalar erken teşhis dönemini cezaevinde geçirdiklerinden dolayı tedavi eksik kalıyor. Özdemir’in de teşhisi konmuş tedavisine hızla devam etmek  gerekiyor.”   
Haber:  Ceyhun BOZKURT