93 yıldır aynı coşku

93 yıldır aynı coşku

93 yıldır aynı coşku

Türk askerinin en büyük kahramanlık örneklerinden birini verdiği Çanakkale’de “Zafer Haftası” kutlamaları başladı. Çimenlik Kalesi’ndeki Askeri Müze önünde ilk tören yapılırken, Atatürk ve şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu. Öte yandan Gelibolu  Yarımada’sı, Mehmetçik’in destan yazdığı 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 93. Yıldönümü törenlerine hazırlanıyor. Milleti uğruna canlarını seve seve feda eden 250 bin kahramanımızı bağrında saklayan yarımadada, 18 Mart Salı günü düzenlenecek törenler öncesi hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Konukların törenleri daha rahat izleyebilmesi için Şehitler Abidesi’nde 750 kişilik portatif tribün kuruldu. Yetkililer, bu yılki törenlerin, her zaman olduğu gibi büyük coşku ve katılımla yapılmasını beklediklerini belirterek, herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için gerekli tüm tedbirlerin alındığını bildirdiler.

 

Şehitlikler tertemiz
Şehitler abidesinin ön kısmındaki alanda bulunan güller budandı. Gelibolu Yarımadası’nda kahraman Türk askerinin yattığı şehitlikler, anılarına oluşturulan anıtlar ile amansız savaşların yaşandığı tabyalar bakımdan geçirildi. 

Saygı Anıtı 

Ünlü heykeltıraş Prof. Dr. Tankut Öktem’in ölümünden önce üzerinde çalıştığı Çanakkale savaşlarını anlatan  “Tarihe Saygı Anıtı”,  atölye çalışanları tarafından tamamlandı. İstanbul’da 6 Aralık 2007’de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden “Devlet Sanatçısı” unvanlı, Öktem, eserinde Çanakkale destanını anlatmayı hedeflemişti. Anıt, 17 Mart Pazartesi günü Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde açılışı yapılacak “Tarihe Saygı Parkı” nda yerini alacak. Anıtın üzerinde, “Atatürk Anafartalar’da”,  anıtın arka yüzünde ise Havranlı Seyit Onbaşı, ellerini göğe uzatan asker figürü  yer alıyor.