90 ülke yoksulluğa karşı birleşti

90 ülke yoksulluğa karşı birleşti

90 ülke yoksulluğa karşı birleşti

90 ülkeden milyonlarca kişi katıldı
Yoksulluğa karşı AYAĞA KALK VE KONUŞ
Küresel yoksullukla mücadele amacıyla, dünyanın her yanından milyonlarca insan “Ayağa kalk ve konuş” eylemine katıldı

‘Yoksulluğa Karşı Küresel Eylem Çağrısı’ adlı grup ve BM Milenyum Kampanyası, her gün 50 bin insanın önlenebilir nedenlerle ölmesini kınamak amacıyla bir kampanya düzenledi. Kampanyaya
Filistin topraklarından Bangladeş’e, Kenya’dan Almanya’ya yaklaşık 90 ülke katıldı. 90’a yakın ülkeden katılımcılar kamu alanları, okul, işyerleri, ibadethane, spor ve kültür merkezleri gibi yerlerde toplanarak, BM’nin belirlediği, ciddi yoksulluk içinde yaşayan insanların sayısının 2015’e kadar yarıya indirilmesi hedefine ulaşmada yeterince yol alınamamış olmasını protesto etti ve kendi hükümetlerine hareket geçme çağrısında bulundu. Kampanyanın düzenleyicileri bu yılki katılımın daha yüksek olmasını ve bir rekor kırarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girebilmeyi umuyor.
Dünya liderleri söz vermişti
Öte yandan, BM Genel Merkezi’nde düzenlenen törende Genel Sekreter Ban Ki-moon, “Yoksulluğa Karşı Çıkın” kampanyasında diplomatlara ve BM personeline öncülük etti. BM’nin Milenyum Hedefleri arasında, 2015 yılına dek, günde 1 dolardan az parayla yaşayan insanların ve açlıkla yüzyüze olan insanların sayısının yarıya indirilmesi bulunuyor. BM Milenyum Kampanyası’nın Direktörü Salil Shetty, “2000’de dünya liderleri yoksulluğa son vermek için ellerinden geleni yapacakları ve Milenyum Hedefleri’ni 2015 yılına dek gerçekleştirecekleri sözünü vermişlerdi” dedi.

Milyonlarca kişi, BM’nin belirlediği, ciddi yoksulluk içinde yaşayan insanların sayısının 2015’e kadar yarıya indirilmesi hedefine ulaşmada yeterince yol alınamamış olmasını protesto etti.