88’lik dedeye mucize ameliyat

88’lik dedeye mucize ameliyat

88’lik dedeye mucize ameliyat

Yüksek tansiyonu da olan Temel Yavuz’un kalbi ve akciğeri durdurularak 2 damarı değiştirildi, 2 de kalp kapağı tamir edildi.

88 yaşındaki Temel  Yavuz’un önce kalp kapakçıkları tamir edildi, sonra da by-pass gerçekleştirildi. Dr. Savaş Açıkgöz (solda), başarılı ameliyat sonrası hastanın hızla iyileştiğini belirtti.

Kalbinde damar tıkanıklığı ve 2 kalp kapağında yetmezlik bulunan 88 yaşındaki Temel Yavuz, yapılan başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu. Hastanın kalbi ve akciğeri durdurularak 2 damarı by-pass, 2 kalp kapağı da tamir edildi. Ankara, Kavaklıdere Özel Umut Kalp Hastanesi Başhekim Yardımcısı  Savaş Açıkgöz, Yavuz’un ileri yaşından dolayı riskli bulunduğu için birçok sağlık kurumu tarafından ameliyat edilmediğini söyledi. Açıkgöz, “Sadece by-pass veya kalp kapağı ameliyatı bile tek başına büyük riskler taşır. İkisinin bir arada olması ve hastanın ileri yaşı ise riski artırır. Hastanın yüksek tansiyonunun bulunması da ayrı bir riskti ancak bu mucize gibi ameliyatı başarıyla yaptık” şeklinde konuştu. Açıkgöz, Yavuz’un kısa sürede taburcu olacağını da söyledi.  (AA)