8 gündür ses yok

8 gündür ses yok

8 gündür ses yok

Bursa’da Azerbaycan bayrağına yapılan hakaretin üzerinden 8 gün geçmesine rağmen rezaletin sorumluları bulunmadı ve Hükümet kanadından hala özür dileyen olmadı. 

8 gün geçti hala tık yok!
Tarih: 14 Ekim 2009. Bursa’da oynanan Türkiye-Ermenistan milli maçının başlamasından 3-4 saat önce, Ermenistan Futbol Federasyonu’nun baskısı ve Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla stada sokulması Bursa Valisi Şahabettin Harput tarafından yasaklanan Azerbaycan bayrakları, üzerinde WC yazılı kutulara atıldı.

Sorumlular kayıp
Azerbaycan bayraklarına reva görülen bu hakaretin baş sorumlularından Vali Harput, önce yaptığı rezaleti inkar edip böyle bir şeyin olmadığını savundu. Geçtiğimiz Cuma günü, Harput’u arayarak “Türkiye-Ermenistan maçında polisler tarafından toplanan Azerbaycan bayraklarının WC yazılı kutulara doldurulduğunu ve yerlerde süründürüldüğünü bildirdik ve konuyla ilgili herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığını sorduk. Vali Şahabettin Harput, önce ”Arkadaşlara sordum, ’böyle bir şey yok’ dediler. Böyle bir şeye müsaade de müsamaha da edilemez. Bana gelen yazılı raporda, katiyen böyle bir şey söz konusu değildir “ dedi. Ancak Şahabettin Harput, daha sonra yaptığı açıklamada olayı doğruladı ve sorumlular hakkında gereken işlemin yapılacağını söyledi. Aradan 8 gün geçmesine rağmen ne sorumlular bulundu, ne de Vali Harput bir açıklama yaptı.