8 Asker serbest bırakıldı

8 Asker serbest bırakıldı

8 Asker serbest bırakıldı

Hain saldırıda kaçırılan 8 askerimiz, Irak'ta serbest bırakıldı. Bugün Türkiye'ye adım attılar...

21 Ekim'deki hain Dağlıca saldırısının ardından irtibat kesilen 8 askerimiz serbest bırakıldı.


Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin yetkilisi Dr. Fuad Hüseyin, saat 10:00'da Erbil'de bir basın toplantısı düzenledi.

'Askerlerin serbest kalmasından dolayı çok mutluyuz. Bölge başkanı Mesut Barzani'ye yönelik Türk medyasına çok sert suçlamalar oldu. Türk hükümeti de bunu destekledi. Kürt yönetimi Türkiye ile iyi ilişkiler içinde olmak istiyorlar. Bu askerlerin bırakılması da bunun göstergesidir. Talabani ile Bölgesel yönetimin başkanı iyi bir çalışma yürüttüler. Bunun için bugün 8 askerin serbest kaldığını söyleyebiliyoruz. Askerlerin serbest kaldığı ve evlerine döndüğünü bildirebiliyoruz. Askerlerin öğleden sonra Türkiye'de olması bekleniyor. Askerlerin Türkiye'ye ulaştırılması için bir uçak hazır bekliyor.'

DTP teslim aldı
Terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 8 asker DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik'i saat 07.00'de teslim aldıklarını açıkladı. Özçelik, askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.


8 Asker TSK bünyesine alındı
Genelkurmay Başkanlığı, irtibat kesilen 8 TSK personelinin bugün itibarıyla TSK bünyesine katıldığını bildirdi. Kaçırılan 8 askeri taşıyan uçak, Diyarbakır Havaalanı'na indi.

Hakkari'nin bağlı Yüksekova İlçesi Dağlıca Beldesi'nde teröristler tarafından 2 hafta önce kaçırılan 8 Türk askerinin serbest bırakıldığı haberleri, askerlerin babaevinde heyecan yarattı.

Piyade Er Fuat Başoda'nın Konya’nın Cihanbeyli İlçesi'ne bağlı Kandil Beldesi’nde oturan ailesi haberi sevinçle karşıladı. Baba Fehmi Salman, kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine, “Oğlumuzla henüz hiç bir iletişim kuramadık. Birkaç dakika önce CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ile AK Parti’li Mustafa Kabakçı bizi arayarak tüm askerlerin serbest bırakıldığını ve hepsinin birazdan Türkiye'de olacağını müjdeledi. Gelişmeleri büyük bir heyecan içinde takip ediyoruz. Oğlumuzun eve geleceği günü sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

Askerlerin isimleri
Uzm. Çvş. Halis Tan (Adana)
Çavuş Mehmet Şenkul (Niğde)
Er Ramazan Yüce (Mardin)
Er İrfan Beyaz (Gaziantep)
Er Nihat Başova (Konya)
Er İlhami Demir (Ağrı)
Er Fatih Atakul (Denizli)
Er Özhan Şabanoğlu (Hatay)

Kaynak: AA