70 bin sığınmacının kaldığı kamp sular altında

70 bin sığınmacının kaldığı kamp sular altında

Suriye'nin İdlib ve Lazkiye illerinin kırsalında sağanak nedeniyle yaklaşık 70 bin sivilin yaşadığı 11 sığınmacı kampı sular altında kaldı.

Gece saatlerinde meydana gelen selden çok sayıda sığınmacı kampı etkilenirken pek çok çadır suya kapıldı. On binlerce sığınmacının çadırı sel sonrası çamur birikintilerinin arasında kaldı.

Sel sonrası Atme, Kah, Kerame, Hüda ve Ömer kampları ile Lazkiye kırsalındaki Hırbatül Cevz bölgesindeki kamplardan yardım talebi geldi.

Selden zarar gören Ömer kampı sakini Sait Sait, 8 yıldan beri kamplarda meydana gelen en büyük yağış olduğunu söyledi.

Sait, "Kampları su bastı. Bazı kamplar yıkıldı.150 ile 200 çadır kent kısmen veya tamamen zarar gördü. Yağışlardan mağdur olanlar daha güvenli bölgelere çadırlarını terk edip çıktı" dedi.

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekiplerinin ellerindeki kısıtlı imkanlarla kamp sakinlerini tahliye etmeye çalıştığını belirten Sait, "Felaket derecesinde olan bu yağış sonrası mağduriyeti gidermek için mutlaka Türkiye gibi komşu devletten müdahale etmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Bir diğer kamp sakini Abdüllatif Muhammed de binlerce ailenin selden etkilenmemek için yüksek tepelere çıktığını anlattı.