67 yaşındaki Fethi amca alkışlarla taburcu edildi

67 yaşındaki Fethi amca alkışlarla taburcu edildi

Korona virüs ile mücadele kapsamında güzel bir haberde Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Maltepe Köyünde yaşayan 67 yaşındaki Fethi Sevil’den geldi. 16 günlük mücadeleyi yenen Fethi amca alkışlar eşliğinde taburcu edildi.

Gökhan AKSOY / YENİÇAĞ

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan Kovid-19 virüsü, Türkiye’de ilk olarak 10 Mart tarihinde görülmeye başlandı. 10 Mart tarihinden itibaren Kovid-19 virüsü ile mücadele kapsamında güzel haberler gelmeye devam ediyor. Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Maltepe Köyünde yaşayan 67 yaşındaki Fethi Sevil’de korona mücadelesini kazananlar arasına ismini yazdırmayı başardı.

Fethi Sevil (67 Yaşında) Keşan ilçesine bağlı Maltepe Köyündeki evinde aniden rahatsızlanınca ambulansla Keşan Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan ve herhangi bir virüs belirtisi bulunamayan Sevil, hastaneden taburcu edilip tedbir amaçlı kızının evinde kontrol altına alındı.

Karantinanın 3.gününde tekrar fenalaşan ve nefes darlığı ile öksürük belirtileri gösteren Fethi amca, ambulansla Keşan Devlet Hastanesine kaldırıldı. Fethi Sevil 30 yıl önce tüberküloz (verem hastalığı) rahatsızlığı geçirmiş. Daha önceden tüberküloz rahatsızlığı geçirdiğini öğrenilen Sevil’e doktorlar tarafından hemen Tomografi çekildi. Çekilen Tomografi sonucunda ciğerlerinde leke saptanan Fethi Sevil’e korona virüs testi yapılması için Edirne 1. Murat Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.  Edirne’ye sevk edilmesinden 1 gün sonra 28 Mart gecesi yapılan testlerin sonucu pozitif çıktı ve korona virüs teşhisi konuldu. Yapılan testlerin "pozitif" çıkması üzerine Fethi Sevil’in hastanede tedavisine başlandı.

AİLE BİREYLERİNDE VİRÜS BELİRTİLERİ GÖRÜLMEDİ

Yapılan testlerin pozitif çıkmasının hemen ardından Edirne Sağlık İl Müdürlüğünden ekipleri jandarmayla birlikte Sevil’in Keşan’da karantina döneminde yanında kaldığı kızının evine gittiler. Evdeki aile bireylerine yapılan korona virüs testleri negatif çıktı. Aile bireyleri testlerin negatif çıksa da tedbir amaçlı kendilerini 14 gün boyunca karantinaya aldılar. Karantina süreci boyunca hiçbir aile bireylerinde virüs belirtileri görülmedi.

1 KİŞİ İZOLE ALTINA ALINDI

Hastanede yapılan testler sonucunda korona virüs teşhisi konulan Fethi Sevil’in aslen yaşadığı Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Maltepe Köyüne gittiler. Köye giden sağlık ekipleri ve jandarma Sevil ile en son görüşülen bir kişiyi tedbir amaçlı evde karantina altına aldı. 14 gün boyunca karantinada bulunana kişide de herhangi bir korona virüs belirtisi görülmedi ve yapılan testlerin sonucu negatif çıktı.                             

ALKIŞLARLA TABURCU EDİLDİ.

28 Mart tarihinde itibaren Edirne 1. Murat Devlet Hastanesi’nde yatan ve korona virüs teşhisi konulan Fethi Amca, 16 gün süren tedavinin ardından korona ile mücadeleyi kazandı. 16 günlük tedavisinin ardından iyileşen Fethi Sevil’e üç kere korona virüs testi yapıldı ve tüm test sonuçları negatif çıktı. Test sonuçları negatif çıkan Fethi amca, sağlık çalışanlarının alkışları eşliğinde taburcu edildi.

Zorlu korona virüs tedavisinin ardından taburcu edilen Fethi Sevil, il sağlık müdürlüğü ekiplerince günlük takipleri yapılmak üzere 14 gün boyunca karantina altında kalması gerektiği belirtildi. Fethi amca, şuan ayrı bir odada izole edilip sağlığının ise gayet iyi olduğu belirtildi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN ALLAH RAZI OLSUN”

Korona ile mücadeleyi başarılı bir şekilde atlatan Fethi Sevil “Hastanede 16 günlük savaşım boyunca en iyi şekilde tedavi edildim. Sağlık çalışanlarından Allah razı olsun. Teşhis konulduğu günden taburcu olduğum güne kadar en iyi şekilde orada bana bakıp yardımcı oldular. Allah herkesi bu belalardan korusun” dedi.