60. Hükümet programı okunuyor

60. Hükümet programı okunuyor

60. Hükümet programı okunuyor

İşte 60. Hükümetin öncelikleri;

'İstikrar önceliğimiz olacaktır. Ekonomik kalkınmada kritik bir eşikte bulunmaktayız. Türkiye artık kalkışa hazırdır. Bu program artık bir sıçrama dönemi programıdır.

Türkiye Cumhuriyeti laik demokratik sosyal bir hukuk devletidir. AK Parti Anayasa'daki temel değerlerin savunucusudur. Yeni Anayasa olabilecek en geniş uzlaşma ile hazırlanmalıdır. İşkence ve gözltılarda ölümlere sıfır tolerans gösterilmelidri. Doğru habere ulaşma hakkı şeffaf bir yönetim için birinci şarttır. Bağımsız ve tarafsız yargı adaleti sağlamak için birinci şarttır.

Adalet ve yargı ile ilgili reform çalışmaları kararlılıkla sürdüreceğiz.

İdarede bütünlük esastır. Yerel ve genel yönetimler diyalog içinde çalışmalıdır.

Yolsuzluk karşısında tutumumuz tavizsiz olarak sürdürülecektir. Tüm bürokratik işlemler tek kart projesi ile kolaylaştırılacaktır.

Halkımızın güvenliğini sağlamak önceliğimiz olacaktır.

Ulusal güvenliğimimize kast eden her türlü unsurla mücadelemiz tavizsiz olarak sürdürülecektir. TC güvenliğine ve hudutlarına ilelebet sahip çıkma kararlığındadır. Hükümetimiz üniter yapıyı güçlendirecek politikaları esas lacaktır.

Tünm vatandaşlarımızın ortak aidiyet duygularını güçlendirmeliyiz.

Milli güvenliğimiz güçlendirmek için verdiğimiz tüm mücadeleyi bu dönmede de vermeye devam edeceğimiz.

TSK'nın ihtiyaçlarının zamanında sağlanması önceliğimiz olmuştur.

Ekonomik programla ilgili kararlı politikamız devam edecektir. Politikalarımızı akşamdan sabaha değiştirmeyerek bir güven ortamı oluşturulmuştur.. Ekonomideki başarının nedeni yarattığımız güven ortamıdır. AB hedefi ekonomimizi güçlü bir çerçeveye oturtuyor.

Günübirlik ve siyasi etkilerin olmadığı bir hukuk sistemi istikrar ortamı için önemlidir.

Özelleştirme uygulamaları üretimde verimliliği de artırdı. Küresel sermayenin yeni yatırımları yönelmesi için yeni ortamlar oluşturulacaktır.

Para politikaları ve mali disiplin programın temel unsurlarıdır.

Ekonomimiz ilk defa 21 çeyrek boyunca büyüme kaydetmiştir. Türkiye dünyanın 17. büyük ekonomisi haline gelmiştir. Kişi başına milli gelir 5477 dolara çıkmıştır. Bu rakamı 10 bin dolara çıkarmak hedefimizdir. Enflasyonu tek haneye getirdik ancak bu8nunla yetinemeyiz. Bu rakamları kalıcı hale getirmeliyiz. Bu mücadeleye devam edeceğiz.

Enflasyon kalıcı klkınmanın önünde en büyük engeldir. 2009'da YTL önündeki yeni ibaresi kaldırılacaktır.

Artık kamu borçlarını çevirme endişesi tarihe karışmıştır. Kamunun ekonomideki ağırlığı azaltılırken özel sektörün ağırlığı artırılmıştır. Özelleştirmeler kararlılıkla sürüdürlecektir.

Hedefimiz cumhuriyetin 10'uncu yılına müreffeh bir Türkiye hazırlamak. Hedefimiz dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına girmektir.

Mali disiplinden taviz verilemez.

Ayrıntılar gelecek...