59. PARTİ KURULDU

59. PARTİ KURULDU

59. PARTİ KURULDU

EmekliTümgeneral Osman Pamukoğlu’nun da kurucular arasında bulunduğu “Hak ve Eşitlik Partisi” nin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığı’na verildi. Hak ve Eşitlik Partisi, Türkiye’de faaliyet gösteren 59. parti oldu.

 

Pamukoğlu partisini  resmen kurdu

Gözü pek muhafızlar arıyor
Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu’nun da kurucular arasında bulunduğu “Hak ve Eşitlik Partisi” kuruldu.Partinin kuruluş dilekçesi Mehmet Salim Güraydın, Kemal Temel, Recep Bakırcı ve Şahin Ömür’ün imzasıyla İçişleri Bakanlığı’na verildi. Bakanlık kayıtlarına göre, Hak ve Eşitlik Partisi, Türkiye’de faaliyet gösteren 59. parti oldu. Partinin 49 kişilik kurucular kurulu listesinin ilk sırasında alan ve gazetelere verdiği ilanda Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı sıfatını kullanan Pamukoğlu, ilk iş olarak Atatürk’ün  huzuruna çıktı. 


Gözün arkada kalmasın
Anıtkabir özel defterine  “Büyük önder gözün arkada kalmasın” diye yazan Pamukoğlu daha sonra basın toplantısı düzenledi. Partiye üye olacaklara da, “Titreyen ve korkan zaten yaşayamaz.  Bir milletin göğsü nefes almak için rüzgâr bekliyor. Hüküm sizin, karar sizin, vicdan sizindir” mesajı gönderdi gönderen Pamukoğlu, “Gözü pek Cumhuriyet muhafızlarına ihtiyaç olduğunu” belirtti.  Pamukoğlu partisinin ilkelerini de şöyle açıkladı:  “Dokunulmazlıklar kaldırılacak. Ülkenin baş düşmanları olan fakirlik ve cehalete savaş açılacak. Siyasi partiler ve seçim yasaları tam bir demokratik düzene sokulacaktır. Güneydoğudaki halk teröristlerden soyutlanarak dağlar silahlı eşkıyalardan temizlenecektir. ”