400 hektar kül oldu

400 hektar kül oldu

400 hektar kül oldu

Gülnar’daki orman yangını bir türlü kontrol altına alınamıyor. 5’i ağır, 40 kişi yaralandı, 7 köy boşaltıldı. Yangın söndürme çalışmalarına turistler de yardımcı oldu

Mersin’in Gülnar İlçesi’ne bağlı Kavakoluğu Köyü’nde çıkan ve saatte 70 kilometre hızla esen poyraz nedeniyle bir türlü kontrol altına alınamayan orman yangınında 400 hektar ormanlık alan kül oldu. Mersin Vali Vekili Ahmet Büyükçelik, poyrazın sürekli yön değiştirmesinin yangını kontrol altına alma çalışmalarını güçleştirdiğini söyledi. Büyükçelik, 5’i ağır 40 kişinin yanarak yaralandığını ve bir çok kişinin de dumandan etkilendiğini sözlerine ekledi. Yangın söndürme çalışmalarına civardan gelen çok sayıda vatandaş ile turistler de yardım etti. Kayıp olan bir dozer operatöründen ise hâlâ haber alınamadı.

Kızılay’dan yardım konvoyu
230 köy evinin yandığı orman yangınında, Delikkaya, Kavakoluğu, Korucuk, Tepeköy ve Çavuşlar köylerinin ardından Koçaşlı ve Lapa köyü ile Büyükeceli beldeleri de önlem amaçlı boşaltıldı. Öte yandan, Türk Kızılayı Adana Şubesi’nce orman yangınında mağdur olan vatandaşlar için yöreye çadır, yatak, mutfak seti, battaniye ve gıda malzemeleri gönderildi.


Evleri yananlar gözyaşı döktü
Bu defa sadece ağaçlar değil bir çok vatandaşın evi de yandı. Evsiz kalıp civar köylere giden kadınlar, aileler, yangını gözleri yaşlı izlediler. Bir kısım köylü de geceyi traktörlerin römorklarında ya da kayalıkların üzerinde yatarak geçirdi.