350 milyon Türk adına dava açarız

350 milyon Türk adına dava açarız

350 milyon Türk adına dava açarız

TÜrk Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk: Bu ziyaret kabul edilemez. 350 milyonluk Türk Dünyası’nı temsilen dava açıyoruz!

 

Kuruşluk dava hazırlığı
Türk Eğitim- Sen Kayseri Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, Türkiye Ermenistan maçı bahanesi ile  Ermenistan’a gidecek olan Abdullah Gül’e dava açıyor. Gül’ün ziyaretinin Türk milletini rencide ettiği gerekçesi ile böyle bir yola başvurduğunu ifade eden Öztürk “ Dilekçemizi hazırladık bekliyoruz. Eğer Gül bir sürpriz yapıp ziyaretini ertelemezse, Kayseri Sulh Hukuk Mahkemesi Hâkimliği’ne başvuracağız. Dilekçemiz de Gül’den 350 milyonluk Türk dünyasını temsilen 350 milyon Yeni Kuruşluk tazminat talep ediyoruz” dedi.

Türk birliğine darbe
Anayasasında Türk düşmanlığı yer alan ve bunu devlet politikası haline getiren bir ülkeye yapılacak ziyaretin kabul edilemez olduğunu dile getiren Öztürk şunları kaydetti: “Türk dünyasının bir parçası olan Azerbaycan topraklarının 4’te 1’ini emperyalistlerin desteğiyle işgal eden, milyonlarca insanı sefalete mahkûm eden, Karabağ’da Azerbaycan Türklerini soykırıma tabi tutan ve Türkiye Cumhuriyeti’ni asılsız yalanlarla dünya kamuoyu önünde zor durumda bırakmak isteyen bir sözde devleti ziyaret etmesi Türk Dünyasının birliğine bir darbedir.”