3 gün içinde kelepçeden özgürlüğe!

3 gün içinde kelepçeden özgürlüğe!

3 gün içinde kelepçeden özgürlüğe!

Ergenekon soruşturmasında  gözaltına alınan Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi ile Tunç Akkoç, Siyami Yalçın, Murat Avar ve Hamza Demir serbest bırakıldı. Org. Eruygur, gazeteci Balbay, ATO Başkanı Aygün ve yazar Mütercimler ise adliyeye sevk edildi. 

Halka ve Olaylara Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi önceki gün serbest bırakıldı. Büyükçelebi’yi kapıda arkadaşları karşıladı.


Büyükçelebi serbest
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilen ve aralarında Ufuk Büyükçelebi’nin de bulunduğu 5 kişi serbest bırakıldı
Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul Adliyesi’nde, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılarınca ifadeleri alındıktan sonra “terör örgütü üyesi oldukları”  iddiasıyla tutuklanmaları istemiyle İstanbul Nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen bazı kişiler serbest bırakıldı. Serbest bırakılanlar arasında, Halka ve Olaylara Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi, İşçi Partisi Öncü Gençlik Genel Başkan Yardımcısı Tunç Akkoç, Siyami Yalçın, Murat Avar ve Hamza Demir’in bulunduğu bildirildi. Bu arada, gözaltına alınan, aralarında gazeteci Mustafa Balbay, ATO Başkanı Sinan Aygün ve yazar Erol Mütercimler’in de bulunduğu 9 kişi tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un  ise emniyetteki işlemleri sürdüğü belirtildi. Öte yandan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne giden avukat Erdem Olgun, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde tutulan müvekkili Osman Gürbüz’ün neden gözaltına alındığına ilişkin polisin henüz kendilerine bilgi vermediğini dile getirdi. Olgun, basında  müvekkiline yönelik haberler için dava açacaklarını da duyurdu.