3 eyalet daha 'Obama' dedi

3 eyalet daha 'Obama' dedi

3 eyalet daha 'Obama' dedi

Barack Obama, ön seçimlerin yapıldığı Louisiana, Nebraska ve Washington eyaletlerinin hepsinde Hillary Clinton’ı açık farkla yenmeyi başardı

Clinton’ın sonuçların alınmasının ardından üzgün olduğu görüldü.

Obama’nın kazanması için daha fazla delege elde etmesi gerekiyor.

ABD’de partilerin başkan adaylarının belirlenmesi sürecinde Demokrat Parti’de siyah senatör Barack Obama, üç eyalette düzenlenen ön seçimlerin hepsini kazanarak, rakibi senatör Hillary Clinton’ı ağır bir yenilgiye uğrattı. Obama, ön seçimlerin yapıldığı Louisiana, Nebraska ve Washington eyaletlerinin hepsinde Clinton’i açık farkla yenmeyi başardı. Obama, ayrıca ABD’ye bağlı olan ve eyalet statüsü taşımayan Virgin Adaları’nda da Hillary Clinton’ı mağlup ederek zaferini perçinledi. Günün ön seçimlerinde Obama 72, Clinton ise 40 delege kazandı. Daha önceki ön seçim sonuçları ve parti yöneticileriyle Kongre üyelerinden oluşan “süper delegelerin” pozisyonları da gözönüne alındığında Clinton’ın, hala bin 70’e karşı bin 95 delegeyle Obama’nın önünde gittiği belirtiliyor. Bu arada, Clinton yaptığı konuşmanın ardından Obama taraftarlarının protestosuyla karşılaştı.

McCain’e çelme
Demokrat Parti’de başkan adaylığını garantilemek için 2 bin 25 delege kazanmak gerekiyor. Cumhuriyetçi Parti’de Mike Huckabee, başkan adaylığına yakın isim John McCain’i çelmelemeyi başardı. Önce Kansas eyaletinde rahatlıkla kazanan Huckabee, ardından Louisiana’da da çok az farkla da olsa galip çıkmayı başararak John McCain’i hayal kırıklığına uğrattı.