TÜİK, 'güncelleme' yaparak kırmızı et üretimini yüzde 48 artırdı

TÜİK, 'güncelleme' yaparak kırmızı et üretimini yüzde 48 artırdı

Türkiye İstatistik Kurumu "Kırmızı Et Üretim İstatistikleri 2020-2021" verilerini yayımladı. Yayımlanan verilere göre 2020 yılında 1 milyon 785 bin 952 ton olan kırmızı et üretimi, 2021 yılında %9,3 artarak 1 milyon 952 bin 38 ton olarak tahmin edildi.

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) son olarak 20 Şubat 2020’de kırmızı et üretim istatistiklerini açıkladı. 

TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre 2020''ye oranla sığır eti üretimi %8,9 artarak 1 milyon 460 bin 719 ton, koyun eti üretimi %11,7 artarak 385 bin 933 ton, keçi eti üretimi %4,5 artarak 94 bin 555 ton, manda eti üretimi ise %28,6 artarak 10 bin 831 ton oldu.

Son on yıla ilişkin kırmızı et üretim tahminleri incelendiğinde, toplam kırmızı et üretiminin 2012 yılında 1 milyon 67 bin 553 ton iken 2021 yılında 1 milyon 952 bin 38 tona ulaştığı görüldü.

2021 yılı için 1 milyon 952 bin 38 ton olarak tahmin edilen toplam kırmızı et üretiminin %74,8''ini sığır eti, %19,8''ini koyun eti, %4,8''ini keçi eti ve %0,6''sını manda eti oluşturdu.


 

İlgili Haberler