2009 kurbanları herkesi ağlattı...

2009 kurbanları herkesi ağlattı...

2009 kurbanları herkesi ağlattı...

Ölümleri ülkede büyük üzüntüye yol açan üniversiteli gençler toprağa verilirken gözyaşları sel oldu

BU ACIYA YÜREK DAYANMAZ
Yeni yıl eğlencesi için toplandıkları evde doğalgaz zehirlenmesi sonucu hayatını kaybeden 7 üniversiteli gençten Büşra Bek, Tarık Şükrü Yılmaz ile Ceren Okkalı Ankara’da, Elif Kalyoncuoğlu ise Adana’da defnedildi
Karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu ölen 7 üniversite öğrencisinden Büşra Bek, Tarık Şükrü Yılmaz ile Ceren Okkalı Ankara’da toprağa verildi. Adli Tıp Morgu’ndan alındıktan sonra Karşıyaka Mezarlığı’na getirilen Bek ile Yılmaz’ın cenazeleri, mezarlık camisinde cuma namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenazeye, öğrencilerin aileleri, yakınları ve arkadaşları ile Bilkent Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erol Arkun, Prof. Dr. Kürşat Aydoğan katıldı. Bu arada, yakın arkadaşları, gelecekte ticaret yapmayı hayal eden Tarık Şükrü Yılmaz’ın en büyük isteğinin Ankara’da okumak olduğunu, Manisa’daki Şehzade Mehmet Koleji’nden mezun olduktan sonra başka bir üniversiteye girmeyerek 2 yıl beklediğini belirtti.

18’inde ölüm
18 yaşına girdiği gün hayatını kaybeden Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Hazırlık Sınıfı öğrencisi Ceren Okkalı, Yenimahalle’ye bağlı Yuva köyünde toprağa verildi. Cenaze törenine katılanlar köy camisi önünde toplandılar. Okkalı’nın, geleneklere göre halıya da sarılan cenazesinin üzerine, duvak ve kırmızı karanfiller konuldu. Daha sonra cenazeye katılanlar tarafından omuzlara alınan Okkalı’nın tabutu köy mezarlığına getirildi. Bu sırada gözyaşlarına hakim olamayan baba Mehmet, anne Canan Okkalı ile diğer çocukları, yakınları tarafından teselli edildi. Canan Okkalı’nın okul arkadaşları da acılarını birbirlerine sarılarak paylaştılar.  (AA)


Oğlunun ölümü babasından saklandı
Hayatını kaybeden 7 üniversite öğrencisinden Manisa’lı 19 yaşındaki Erol Can Özdokumacı’nın ailenin tek çocuğu olduğu, babası Erol Özdokumacı’nın ise 11 ay önce beyin kanaması geçirdiği belirtildi. Manisa’nın ilk oteli Büyük Saruhan’ın 16 yıllık müdürü olan Ahmet Özdokumacı, konuşma güçlüğü yaşaması nedeniyle terapi görmesi için GATA’ya sevk edilmişti. Ahmet Özdokumacı’ya oğlunun ölüm haberinin verilmediği öğrenildi.


Yazmasıyla toprağa verildi
Elif  Koyuncuoğlu (21), Adana’da toprağa verildi. Anne Yasemin Topaloğlu ve Elif’i 5 yaşında evlatlık alan teyzesi Münteha Koyuncuoğlu, birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilen Münteha Koyuncuoğlu, “Şaka değilmiş ben hala şaka sanıyordum. Kameralar onun düğününü çekecekti, ben onsuz ne yapacağım” diye ağıt yaktı. Cenaze namazı sırasında ise 5 yaşından bu yana Elif’e bakan Osman Koyuncuoğlu fenalık geçirerek yere yığıldı. Elif, gözyaşları arasında yazmasıyla beraber toprağa verildi.


Başkent Doğalgaz A.Ş Genel Müdürü sorumluluğu üstlendi
Başkent Doğalgaz A.Ş Genel Müdürü Veysel Demir, karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu 7 gencin hayatını kaybettiği dairede, kombiden bacaya takılan alüminyum bağlantı borusunun yırtık ve delik olduğunu söyledi. Demir,  “Bu konudan ötürü illa bir sorumlu bulmak gerekiyorsa ben başkent doğalgaz anonim şirketi genel müdürü olarak bu sorumluluğu üstleniyorum” dedi. Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: “4 numaralı dairede yapılan incelemede vantilasyon kapağının bir gazeteyle kapalı olduğu görüldü. Kombi bulunduğu ortamdan oksijen alarak yanıyor, bunu kapattığınız takdirde dışardan oksijen gelmiyor, ortamdaki oksijen de bitiyor, Odadaki oksijen bitmesine rağmen doğalgaz yanmaya devam ediyor. Ancak yeterli yanmaya ulaşamadığı için karbonmonoksit üretiyor ve ortama yayılıyor. Ölüm hadiselerinin büyük çoğunluğu vantilasyon kapağının kapatılmasından meydana geliyor.” (AA)


Hepsinin hayalleri vardı...
Doğal gaz faciasının aramızdan aldığı Üniversiteli gençlerin kimi Cumhuriyet Savcısı olmayı hayal ediyordu, kimi diplomat olmayı

* Ceren Okkalı
19 yaşındaki Ceren, Uluslararası İlişkiler Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisiydi. Okulu kazandığı gün babasına iyi bir diplomat olma sözü vermişti.

* Büşra Bek
İç Mimari ve Çevre Tasarım Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi 19 yaşındaki Büşra’nın en büyük hayali yakın arkadaşı Tarık Ünal ile ABD’ye gitmekti.


* Tarık Şükrü Yılmaz

Tarık,  21 yaşındaydı ve Ticaret ve Yönetim Bölümü öğrencisiydi. Ankara’da okumak en büyük arzusuydu. Sırf bu nedenle iki sene üst üste sınava girdi.

* Can Özdokumacı
20 yaşındaki Can, Turizm ve Otelcilik okuyordu. En büyük hayali ise önemli bir turizmci olabilmek olan Tarık, bu alanda ülkesine hizmet etmek istiyordu.

*  Özgür Turan Atille
Hukuk Fakültesi öğrencisi 19 yaşındaki Özgür, soranlara “Savcı değil cumhuriyetin Savcısı olacağım” yanıtını vererek bütün amacının bu olduğunu belirtiyordu.

* Elif Koyuncuoğlu
5 yaşındayken çocuğu olmayan teyzesine evlatlık verilen 19 yaşındaki Elif, Bilkent’te Siyaset Bilimi okuyordu. Çevresine “Condellezza Rice olacağım” diyordu.

* Oğuzhan Turan
19 yaşındaki Oğuzhan, Kimya Bölümü öğrencisiydi. İyi bir kimyager olmak isteyen Oğuzhan, aynı yerde ölen Özgür Attila ile de liseden beri arkadaştı.