185 hektar orman kül öldu

185 hektar orman kül öldu

185 hektar orman kül öldu

Kastamonu'da 2007 yılı içinde çıkan 89 orman yangınında 185 hektar orman yanarak kül oldu. Orman yangınlarına karşı insanların yeterince duyarlı olmadığını belirten Vali Mustafa Kara çıkan orman yangınlarına en fazla insanların sebep olduğunu söyledi.

Vali kara,  yanan ormanlık alanlara yeniden fidan dikimi yapılacağını söyledi. Orman Bölge Müdürü Ali Akgün ise, orman yangınlarına karşı biri Tosya, diğeri Taşköprü ilçesinde olmak üzere 2 su havuzu yapıldığını ifade etti. 



Vali Mustafa Kara ise çıkan orman yangınlarına en fazla insanların sebep olduğunu söyledi. Orman yangınlarına karşı insanların yeterince duyarlı olmadığından yakınan Vali Kara, 'Kuraklığın yaşandığı bu mevsimde orman yangınlarına karşı dikkatli olmalıyız. Ancak insanlarımız bu konuda yeterince duyarlı değil. 'Ormanlar yanarsa yansın, yerine yenisi yetişir' diye bir düşünce olamaz. Herkes duyarlı olursa orman yangınlarını önleyebiliriz' diye konuştu.En fazla orman kaybının bu yıl meydana geldiğini aktaran Vali Kara, 'Orman yangınlarına karşı havadan müdahale önemli, bunun için Kastamonu'da en az iki helikopter bulunması gerekir. Kastamonu'nun bütün güzellikleri orman üzerine kurulu.

Yanan ormanlık alanlara yeniden fidan dikimi yapılacak. Yaşanan kuraklık sebebiyle yanan ormanların yerine yeni fidanların dikimi başarılı olmayabilir. Bunun için insanlarımız orman yangınlarına karşı çok dikkatli olmalıdır' şeklinde konuştu.