16'lık Olga 66 yaşındaki dedeyle evlenecek

16'lık Olga 66 yaşındaki dedeyle evlenecek

16'lık Olga 66 yaşındaki dedeyle evlenecek

Babasının 5 bİn YTL’lİk borcunu ödeyemezlerse

16’lık Olga 66 yaşındaki
dedeyle evlenecek

Milletvekilinin otomobiliyle çarptığı adam böbrek ameliyatı için akrabasından borç aldı ve iki yıl önce öldü. Şimdi akrabası borca karşılık kızını istiyor

Şanlıurfa’da yaşayan Ayık ailesinin hayatı 17 yıl önce mevsimlik çalışma için gittikleri Antalya’da Mehmet Emin Ayık’a araba çarpmasının ardından değişti. Dönemin ANAP Denizli Milletvekili ve TBMM eski Başkanvekili Hasan Korkmazcan’ın otomobille çarptığı Ayık, felç oldu. Milletvekili Korkmazcan yardım sözü vermesine rağmen sözünde durmadı. Adana’ya gelerek bir çadırda yaşamaya başlayan Ayık, bir süre sonra rahatsızlanınca ameliyat için dayısından 5 bin YTL borç para aldı. Böbreklerinden biri alınan Ayık, siroz hastalığına yakalanıp 2 yıl önce hayatını kaybederken, geride kızı Olga, oğlu Ali (20) ve eşi Devlet Türker (46) ile 5 bin YTL borç bıraktı.

’Ne olur yardım edin’
Ayık’ın, dayısından aldığı 5 bin YTL borç ise faiziyle birlikte 7 bin YTL oldu. Borç aldıkları, Halfeti’nin Ömerli köyünde oturan 6 çocuk babası 66 yaşındaki Müslüm adlı akrabaları, aileye paranın bir ay içinde ödenmemesi halinde, borcu başlık parası sayarak 16 yaşındaki Olga ile evleneceğini bildirdi. Olga ise bu parayı verecek güçleri olmadığını belirterek, “Onunla evlenmek istemiyorum. Ne olur biri bize yardım etsin” diyerek gözyaşlarına boğuldu. (İHA)