165 puan tartışması

165 puan tartışması

165 puan tartışması

Üniversite barajının indirileceği haberlerini yalanlayan YÖK’ten  Başkanvekili Prof. Dr. Yekta Saraç’tan da açıklama geldi. Böyle bir uygulamanın niteliği düşüreceğini belirten Saraç, yeterli zaman olmadığını da söyledi. Vakıf Üniversiteleri Birliği Yön. Kur. Baş. Prof. Dr. Rıfat Sarıcaoğlu ise “Tercih puanı düşürülmezse, okullarda 200 bin kontenjan boş kalır” diye konuştu. Kararın 400 bin öğrenciyi ilgilendirdiğini açıklayan Sarıcaoğlu, kontenjanların radikal bir oranda artmasına izin veren YÖK’ün barajın indirilmesi için çalışması şart” dedi.


“Hem nitelik düşer
hem zaman yok”
YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Yekta Saraç, baraj puanlarının düşürülmesine karşı olduklarını ifade etti. Vatan gazetesinin haberine göre Saraç, şöyle dedi: “Çok yakın bir zaman öncesi düşürülen baraj puanının tekrar indirilmesi, sınavın nitelik yönünün ihmal edildiği şeklinde yoruma müsait. Ayrıca puan düşüşü için yeniden hesaplama gerekir ki, o da bu dar zaman aralığında işin sıhhati ile ilgili sorun çıkma ihtimali bir yana, öğrenciler için yeni belirsizlikler de oluşturabilir.” Öte yandan birçok YÖK üyesinin konuya ilişkin görüşünün “160 sorudan 32 net dahi yapamayana kapı açılması üniversitelerde niteliği tartışmalı hale getirir” şeklinde olduğu belirtildi.



“YÖK barajı 165’e
indirmeye çalışmalı”
Vakıf Üniversiteleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rıfat Sarıcaoğlu ise “Tercih puanı düşürülmezse üniversitelerde 200 bin kontenjan boş kalır” diye konuştu. Kararın 400 bin öğrenciyi ilgilendirdiğini açıklayan Sarıcaoğlu, şöyle devam etti: “Bu sene YÖK, hem vakıf hem de devlet üniversitelerinin kontenjanlarını radikal bir biçimde artırmasına izin verdi. Kontenjanlarda devlette yüzde 22, vakıflarda da 13’lük artış varken, puan hesaplamalarında barajın altında kalan öğrenci sayısını doğal olarak yükseltecek bir yöntem uygulanması ülkemiz ve eğitim açısından büyük bir ikilemdir. Bu nedenle YÖK’ün barajı 165’e düşürme yönündeki çalışması şart.”