164 yıllık haklı gurur

164 yıllık haklı gurur

164 yıllık haklı gurur

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümü törenlerle kutlanıyor
Vatandaşların can ve mal güvenliği için gece gündüz demeden en zor şartlarda hizmet veren Türk Polis Teşkilatı, 164. kuruluş yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutluyor. Halkın ve polisin kaynaştığı törenlerde, şehit polisler mezarları başında anıldı,  eş ve ailelerine çeşitli kurum ve kuruluşlarca hediyeler verildi. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, kutlamalar nedeniyle yaptığı açıklamada, meslektaşlarına seslenerek, “Uluslararası camianın gıpta ile baktığı, halkımızın her fırsatta takdir ve övgü ile bahsettiği başarılarımızı, Türk Polis Teşkilatının tarih sayfalarına altın harflerle yazdırmaya devam edeceğiz” dedi. Cerrah, Emniyet Teşkilatı’nın kurulduğu 1845’ten bu yana, sürekli değişen ve gelişen çağın koşullarına uygun olarak, hızlı bir şekilde kendini yenileyip geliştirdiğini, operasyon gücü ve teknik imkanları ile dünyanın en güçlü polis teşkilatlarından birisi haline geldiğini
vurguladı.

* İstanbul’da Polis Haftası Kutlamaları çerçevesinde halk yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe İstanbul Valisi Muammer Güler ve Emniylet Müdürü Celalettin Cerrah da katıldı. Halk yürüyüşüne katılan çocuklar, çocuk polisi maskotu Kanka’yla anı fotoğrafı çektirdi.


* Adana’da Polis Şehitliği’nde anma töreni düzenlendi. Şehit mezarları ziyaret edilerek, çiçekler bırakıldı, dualar okundu.Mersin’deki etkinliklerde ise polisler arasında ödüllü tabanca atışı yarışması düzenlendi.

* Emniyet Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği sergiye vatandaşlar büyük ilgi gösterdi...

* İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün etkinliklerinde, polis köpeklerinin yaptığı gösteriler ilgiyle izlendi.


* İstanbul Kasımpaşa Stadı’nda düzenlenen eğlence gecesinde, ünlü sanatçılarla birlikte polis memurlarından oluşan halk oyunları ekibi sahne aldı...

* Isparta’nın Yalvaç ilçesinde fırıncılık yapan 48 yaşındaki 2 çocuk annesi Elif Aymaz yıllardır hayalini kurduğu polislik görevini temsili olarak yerine getirdi. Aymaz, polis üniforması giyip göbek attı..