13 yıl kalbinde iğneyle yaşadı

13 yıl kalbinde iğneyle yaşadı

13 yıl kalbinde iğneyle yaşadı

Yıllardır göğüs ağrısı çeken Selda Bulut’un kalbinden 2 dikiş iğnesi çıkartıldı.

Eskişehir’de yaşayan 13 yaşındaki Selda Bulut uzun süredir göğüs ağrısı şikayeti bulunduğu için hastaneye götürüldü. Çekilen röntgen filminde Bulut’un kalbinde 2 karnında da bir iğne olduğu belirlendi. Eskişehir’deki Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilen Bulut, ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi ve Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Bülent Tünerir tarafından ameliyata alındı. Bulut’un kalbindeki iğneler dünyada kalp cerrahisinde yeni kullanılmaya başlanan endoskopik yöntemle çıkartıldı.


Ölümcül tehlike yaratır
Prof. Dr. Bülent Tünerir, kalbe giren iğnelerin ölümcül etki yarattığını belirterek, “Ancak 2 iğne çok nadir bir olguyla kalp duvarına yapışıp dokuyla örtülmüş. İğnelerin iki yolla girdiğini sanıyoruz. Birisi yutulan iğnelerin toplardamardan sağ kalbe giden kan tarafından kalbe taşınmasıdır. Diğeri ise, kaza sonucu dışarıdan batma yoluyla iğnelerin kalbe girmesidir” diye konuştu. Tıp litaratüründe dünyada buna benzer 3 olayın olduğunu kaydeden Tünerir, “Biri Çin’de akupuntur tedavisinde iğne kırılmış kalbin üzerine girmiş, ikincisi İngiltere’de ilaç bağımlısının ilaç enjekte ederken kırılan iğne parçası kalbine gitmiş, üçüncüsü de Japonya’da kazayla 14 yaşındaki çocuğun iğne üzerine düşmesi sonucunda kalbe saplanmış. Bizim vakamız ise kalpte 2 dikiş iğnesinin olması nedeniyle belki de dünyada ilk görülen olgu olarak ortaya çıkıyor. Kalpten 2 adet dikiş iğnesi çıkarma olayının tıp literatürüne girmesi için bu vakayı yurt dışındaki bilimsel tıp dergilerine yayınlanması amacıyla
göndereceğiz” dedi.

Sağlık durumu iyiye gidiyor
Prof. Dr. Tünerir, Selda Bulut’un servislerinden taburcu edildikten sonra Çocuk Cerrahisi Bölümüne gönderileceğini, karın boşluğunda bulunan iğnenin de yaklaşık bir ay sonra operasyonla çıkarılacağını bildirdi.