1.5 milyon kişi KEY’e kavuşuyor

1.5 milyon kişi KEY’e kavuşuyor

1.5 milyon kişi KEY’e kavuşuyor

* İKİNCİ KEY ödemelerinde son aşamaya girilirken mağdurların sıkıntısını giderecek bir sürpriz yaşandı ve 1.5 milyon kişiye daha haklarını alma imkanı doğdu. Teknik sorunlar aşılınca ödemeler başlayacak.

KEY mağdurları hatırlandı
SGK’nın listeyi zamanında teslim etmemesi yüzünden KEY ödemesini alamayan 1.5
milyon kişi için yeni çalışma başlatıldı. 1.3 milyon kişinin vatandaşlık numarası tespit edildi

İkinci KEY ödemelerinde son aşamaya girilirken mağdurların sıkıntısını giderecek bir sürpriz yaşandı ve 1.5 milyon kişiye daha haklarını alma imkanı doğdu. Sorunlar giderildiği zaman mağdurlar da KEY ödemesi alabilecek. Çözüme kavuşturulan sorunlarla birlikte, birinci KEY ödemesi sırasında vatandaşlık numarası tespit edilemediği için KEY tutarlarını bankadan alamayan 1.3 milyon hak sahibine de bu dönemde ödeme yapılacak. İkinci olarak da, SGK’nın süresi içinde listeleri teslim etmemesi nedeniyle ’riske giren’1.5 milyon hak sahibinin KEY alacağı ile yeniden çalışma başlatıldı.

Çalışmalar başladı
KEY ödemelerine ilişkin yasaya göre, listelerin teslim edilme süresi 28 Temmuz’da dolmuştu. Sürenin dolmasının ardından, Tasfiye halindeki Emlak Bankası, teslim edilen listeler üzerinden KEY tutarlarını hesaplama işlemine başladı. Ancak, 28 Temmuz tarihi itibariyle başta SSK olmak üzere, bazı kamu kurumları ikinci KEY ödemesinden yararlanacak kişilerin listelerini tasfiye halindeki Emlak Bankası’na teslim etmedi.  Bu durum yaklaşık 1.5 milyon hak sahibinin, KEY alacaklarının riske girmesine neden oldu.